Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

ADD Erdek Şubesi Mumcu ve Okanı andı

ADD Erdek Şubesi Mumcu ve Okanı andı

Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi , 24 Ocak 1993 yılında arabasına konan bomba sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcunun ölümünün 19. yıldönümü ile Diyarbakırda 11 yıl önce uğradığı saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet M...

Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi , 24 Ocak 1993 yılında arabasına konan bomba sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu`nun ölümünün 19. yıldönümü ile Diyarbakır`da 11 yıl önce uğradığı saldırı sonucu şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan`ı düzenlenen törenle andı.
İlçede Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Alanında düzenlenen anma törenine ADD Erdek Şubesi Başkanı Sakine Kılıç ve yönetimi tam kadro katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunulup, ardından saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.
ADD Erdek Şube Başkanı Sakine Kılıç, günün anlam ve önemi hakkında törene katılanlara şu açıklamayı okudu:
"Tarih...22 Ağustos 1942. Aslen bir Ankara`lı bir ailenin çocuğu olan Uğur Mumcu, babasının memuriyet görevi nedeniyle Kırşehir`de dünyaya geldi. Tüm öğrenim hayatını Ankara`da yazarlığına ve gazeteciliğine devam etti. Evlendi, çocukları oldu Özgür ve Özge.
Tarih... 24 Ocak 1993.
Yoğun meşakkatli araştırma ve başarılarla dolu yaşamı sabah saat 10:00 sularında arabasının altına konan bir bombanın patlaması sonucu hazin bir şekilde sona erdi.
Ne acı tesadüf ki, 8 yıl sonra yine bir 24 Ocak günü Emniyet Müdürü Gaffar Okan`da menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Acaba tesadüf mü? Yoksa bilinçli bir şekilde midir? Belli değil.
Bu kişilerin neden öldürüldüğü kimler tarafından öldürüldüğü ortaya çıkarılamadı. Ancak bu ölümlerin arkasında emperyalist güçlerin olduğu da kuvvetli emareler olduğu görülmektedir. Emperyalizmle savaşmak ve zafer kazanmak Mustafa Kemal`in bize en büyük öğretilerinden biridir. Tam bağımsızlık bize, Atatürk tarafından armağan edilmiş, aydınlığa ulaşarak çağdaş ülkeler seviyesine çıkmak ise bizim önümüze koyduğu en büyük hedeftir. Kemalizm`in ilke ve devrimleri bizler için yol göstericidir.
Bizler sonuna kadar Kemalistiz, devrimciyiz. Mustafa Kemal Atatürk`ü savunmak, ulusal bütünlüğümüzü, tam bağımsızlığımızı savunmak devrimcilerin en önemli görevidir. Sevgili Uğur Mumcu`nun şu sözleri aklımızda hep kalmalı ve kulaklarımızda çınlamalıdır. Ben Atatürkçüyüm, Ben Cumhuriyetçiyim, Ben Laikim, ben Antiemperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye`den yanayım, ben özgürlükçüyüm, ben insan haklarının savunucusuyum, ben teröre karşıyım, ben hırsızların yobazların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.
Bu ilkelerin takipçisi ve savunucusu olmak hepimizin görevi olmalı. Yine bugün 2007 yılında Cumhuriyet savunucularından İsmail Cem`inde ölüm yıldönümüdür. Saygıyla anıyoruz"    Erhan Göçmen

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli