Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ADD Bandırma şubesinden etkinlik

ADD Bandırma şubesinden etkinlik

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik gerçekleşti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik gerçekleşti. Barış Manço Kültür Merkezi`ndeki etkinlikte, Aydınlık Gazetesi Yazarı, emekli tuğamiral Türker Ertürk, "Türkiye`nin Gündemi"ni değerlendirdi.
Melih Çınar: "Türkiye, yine Fetret Devri`ni yaşıyor"
Etkinlikte açılış konuşmasını ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar yaptı. Çınar, ülkemizin bugün, yeni bir Fetret Devri`ni yaşadığını öne sürerken, şu değerlendirmede bulundu:
"Evet, istikrar sağlayacak çoğunlukta bir iktidar var ama istikrar var mı? Hayır, yok. Çünkü Türkiye, Türkiye`den idare edilmiyor. Atatürk`ün amaçladığı çağdaş, aklın ve bilimin uygulandığı bir yönetim var mı? Anayasamızda tanımlanan ulusal-üniter, demokratik hukuk devleti var mı? Demokrasinin olmazsa olmazı yasama-yürütme-yargı arasındaki denge var mı? Referandumdan sonra yağının durumuna bakın. Katmanlar arasındaki ekonomik dengesizliğe bakın. Dün ak dediğine, bugün kara diyen, içeride ve dışarıda güvenilirliğini yitiren, saygınlığını copla veya biber gazıyla sağlamaya çalışan bir iktidar… Türkiye`nin bugün iki problemi var. Biri AKP, diğeri PKK. Bu ikisinden kurtulmadıkça ülkemize huzur gelmeyecek. Peki, çıkış yolu nedir? Çıkış yolu, Mustafa Kemal`in uygulamasıdır. Tam bağımsızlık ve ulusal duruş. Her şey, bu iki kavramın uygulanmasıyla düzene girer."
AKP ve PKK`nın dışarıdan kurgulandığını vurgulayan Çınar, konuşmasını şöyle tamamladı:
"AKP ve PKK dışarıdan dizayn edilmiştir AKP ve PKK dışarıdan kurgulanmıştır. Son on yılı şöyle bir gözden geçirin. PKK`nın arkasındakileri gözden geçirin. İktidarda kalabilmek için sınır ötesi harekât yapılmaması konusunda gerçekleşen anlaşmaları düşünün. Atatürk, Şeyh Sait`in üzerine yürürken Fransa`dan mı, yoksa İngiltere`den mi izin aldı? 1950 yılından bu zamana dek siyasete soyunanları şöyle bir inceleyin. Kâbe`ye gider gibi Amerika`ya gitmeyen var mı? Atatürk, kimseye gitmedi, görüşmek isteyenler Atatürk`ün ayağına geldi. Evet, dik duruş, onurlu davranış budur. Her şey, `Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir` sözünde saklıdır." 
Türker Ertürk: "AKP, Cumhuriyet değerlerimize düşmanlık içindedir"
Ardından kürsüye gelen Aydınlık Gazetesi Yazarı, emekli tuğamiral Türker Ertürk, konuşmasına, "Bugünkü ortamda çocuklarıma örnek göstereceğim kişi devleti sahte belgelerle dolandırmaktan sabıkası bulunan Mehmet Ali Birand değil, Uğur Dündar`dır" diyerek başladığı konuşasını şöyle sürdürdü:
"Az önce konuşan ADD Şube Başkanı Melih Çınar, Türkiye`nin yeni bir Fetret Devri yaşadığını belirtti. Bu değerlendirme bence hafif kalır. Türkiye bugün, ahlâksızlığın, şerefsizliğin ve onursuzluğun en üst düzeye geldiği bir dönem yaşamaktadır. AKP, Cumhuriyet değerlerimize düşmanlık içindedir. Sandıktan çıkmak, bir iktidara her şeyi yapma hakkını asla vermez. Bugünkü iktidar, emperyalizmin işbirlikçisidir. Emperyalizmin yöremizde uyguladığı Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye`ye biçilen rol, ılımlı İslâm modelidir. Emperyalist ülkeler, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında sünni-şii çatışması yaratmaya çalışırken, kukla bir Türk Devleti oluşturmanın peşindedirler. Çünkü onlara artık İsrail yetmiyor."
"Hızla İran`la savaşa yaklaşıyoruz"
Her ülkenin, üniter yapıları ve "kırmızı çizgileri" bulunduğuna dikkati çeken Ertürk, şunları söyledi:
"Türkiye`nin kırmızı çizgilerinin başlarında laik Türkiye Cumhuriyeti, toprak bütünlüğümüz ve Atatürk`ün `Yurtta sulh, dünyada sulh` ilkesi gelmektedir. Bu çizgileri ortadan kaldırmak isteyen emperyalist ülkeler, Ergenekon, Balyoz, casusluk gibi projeleri gündeme sokmuşlar, Türk Silâhlı Kuvvetleri`ni teslim almışlardır. Bu operasyonlar kesinlikle hukuk davaları değildir. Amaç, toplumu sindirmek ve sessizleştirmektir. Hedef, Türkiye`nin direnç noktalarını yok etmektir. Bu ortamda artık devlete güven kalmamıştır. AKP, Batı`nın Truva atıdır. Bu koşullarda hızla İran`la bir savaşa yaklaşıyoruz."
"Yeni Anayasa`ya karşı çıkmak yurtseverliktir"
Ülkemizin her geçen gün kötüye gittiğinin altını çizen Ertürk, şu değerlendirmede bulundu:
"Emperyalizm, Türkiye`yi iyice ele geçirmek için şimdi ülkenin ideolojisine göz dikmiştir. Buna engel  olarak gördüğü Anayasamızı bunun için değiştirtmek istemektedir. Bu gerçeğin ışığında yeni Anayasaya karşı çıkmak, bir yurtseverlik görevidir. Kaldı ki, halımızın da yeni Anayasa konusunda bir isteği ve ihtiyacı da bulunmamaktadır. "
Halkın, gerçekleri duymaması için medyanın da ele geçirildiğine dikkati çeken Türker Ertürk, "Unutulmasın ki, bir ülkenin kurucu ideolojisini değiştirmeye kalkmak savaş nedenidir" dedi.
Tüm toplumu bu gelişmelere seyirci kalmayarak, tepki göstermeye çağıran Ertük, AKP için de, "geldikleri gibi giderler" değerlendirmesinde bulundu. Ertürk, konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını da yanıtladı.
Etkinliğin sonunda,  ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, bir yıl süreyle Erdek, bir süre de Bandırma`da yaşayan Ertürk`e, gazeteci -yazar Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından yazılan "Bir Sevdâdır Bandırma" ve "Güzelliğin Özel Erdek" isimli belgesel araştırma kitaplarını armağan etti.
ADD`nin etkinliğini CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok ile birlikte kalabalık bir topluluk izledi.

Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı