Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar: Ülkemizi, Atatürkten koparmaya kimsenin gücü yetmez

ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar:  Ülkemizi, Atatürkten koparmaya kimsenin gücü yetmez

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, Atatürkün aramızdan ayrılışının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Ülkemizi, Atatürkten koparmaya kimsenin gücü yetmez dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, Atatürk`ün aramızdan ayrılışının yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Ülkemizi, Atatürk`ten koparmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.
Çınar, açıklamasında şu düşüncelere yer verdi:
"Bilindiği gibi, son yıllarda cumhuriyetimiz, belirli çevreler tarafından kabuk değiştirmeye zorlanmakta, aydınlanmacı, laik çizgisinden uzaklaştırılmak istenmekte ve anayasada ifadesini bulan ulusal, üniter bir hukuk devleti tanımını bir yana iterek, özünden saptırılmak istenmektedir. İçeriden ve dışarıdan ne kadar zorlasalar da, gönüllerde taht kurmuş Atatürk`ün ismini, sevgisini bu halktan koparamayacakları gibi, cumhuriyetimizi de `İkinci Cumhuriyet` safsataları içinde yeniden yapılanmaya götüremeyeceklerdir. Ulusumuzun kalbindeki Atatürk sevgisini size iki örnekle açıklamak istiyorum. Geçen yıl, 10 Kasım günü, Antalya`dan, İstanbul`a gitmekte olan bir aile, Afyon`da sabah kahvaltısını yaptıktan sonra yollarına devam etmek üzere hareket ederler.Bir süre sonra, ıssız bir yerde trafik tıkanır. Araçlar, peş peşe dizilmeye başlar. Herkes, `Ne oluyor?` diye araçlarından indiklerinde, bir kamyonun, yolu kestiğini görürler. Aynı anda peş peşe dizilen kamyonlar, kornalarını çalmaya başlar. Dağ, taş inler. Bir de bakarlar ki, saat 9`u beş geçmektedir. Yine, geçen yıl gazetelere yansıyan bir olay da şudur. Zonguldak`ta, ailesinin fakirliği nedeniyle eğitimini yarıda bırakan 16 yaşındaki bir genç, ayakkabı boyacılığı yapmaktadır. Birdenbire, siren sesleri duyulmaya başlandığında, müşterisinin ayakkabılarını boyamayı bırakıp, hazır ol durumuna geçerek, Atatürk`e saygıya yönelir. Bu anlamlı olay, tüm basınımızda yer almıştı. 
Sözün kısası, bu insanlar, Ata`nın huzurunda sap gibi değil, tüm benlikleriyle, tüm içtenlikleriyle durmaktadırlar. 
89 yıllık cumhuriyet, nice iktidarlar, nice iktidarlar, nice siyasiler gördü. Bunların bir bölümü yaptıkları hizmetlerle tarih boyunca anılacaklar, bir bölümü de tarihin çöplüğünde yok olup, gideceklerdir."
Çınar, Tansel Çölaşan`ın genel başkanlığındaki ADD`nin düzenleyeceği anma programı için Bandırma`dan, 50 kişilik bir grupla Ankara`ya gideceklerini, Sıhhiye Meydanı`nda toplanıp, Zafer Anıtı`na çelenk sunup, saygı duruşunda bulunmalarının ardından, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı`ndan, Anıtkabir`e gideceklerini belirtti.
ADD Bandırma Şube Başkanı Melih Çınar, derneklerinin, 29 Ekim`deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında olduğu gibi, 10 Kasım`da, Atatürk`ü anma etkinlikleri konusunda da aydınlık güçlere öncülük edeceğini sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli