Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ADD Bandırma Şube Başkanı Çınar:

ADD Bandırma Şube Başkanı Çınar:

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kurulduğu günden beri şube başkanlığını yürüten Melih Çınar, bu süre içinde gerçekleştirdikleri hizmet ve çalışmaları dile getirirken, şunları söyledi:

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kurulduğu günden beri şube başkanlığını yürüten Melih Çınar, bu süre içinde gerçekleştirdikleri hizmet ve çalışmaları dile getirirken, şunları söyledi:
1994 yılında, 44 şubeyle birlikte Bandırma şubesi de kuruldu. O günden bu yana hedef kitle çalışmalarımızı iki dalda belirledik: Örgün eğitim-öğretim, yaygın eğitim-öğretim. Bu bağlamda, öğrenciler ve geniş halk kitlelerine ulaşmaya çalıştık. ADD olarak çalışmalarımız ve hizmetlerimizi, siyasal, bilimsel, sosyal ve sanatsal alanlarda gerçekleştirdik. Buna paralel şekilde, siyasal alanda, Bandırma'da düzenlediğimiz borlara sahip çıkma mitingi, ulusal uyanış mitingini, yayınladığımız yüzlerce makale ve basın açıklamasını sayabiliriz. Bilimsel alanda, ekonomik durumları özel ders almaya elverişli bulunmayan ilköğretim öğrencileri için verdiğimiz ücretsiz Türkçe, matematik, fen bilgisi ve İngilizce dersleri, orta öğretim öğrencileri için panellerimiz, her yıl 80-100 yüksek öğrenim öğrencisine verdiğimiz burslar vardır. Ülke genelindeki 400 ADD şubesi içinde en fazla bursu, şubemiz vermektedir. Bir toplumun gelişmesi için bilimsel çalışmaların yanı sıra sanatsal çalışmaların da önemine inanıyoruz. Bu bağlamda Bandırma'ya, çok önemli düşün ve sanat insanlarını getirerek, halkımızla buluşturduk. Bir kez Bursa Senfoni Orkestrası, üç kez Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bandırma'da konser verdi. Ayrıca 8 opera konseri gerçekleşti. Ruhi Su tarzı türkü söyleyen çok kaliteli sanatçıları getirdik. Her yıl, birkaç kez Bursa Devlet Tiyatrosu, Bandırma'ya geldi. Her oyuna, kenar mahallelerden, ömründe hiç tiyatro izlememiş 50 kişiyi ücretsiz aldık. Çünkü, tiyatronun, insanın toplumsal gelişimindeki önemine inanıyoruz. Dernek olarak sosyal çalışmalara da önem verdik. Buna paralel şekilde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarında, 1000-1200 kişiye ücretsiz Cumhuriyet yemeği verdik, fener alayları düzenledik. Kemalizm, bir aydınlanma tasarımı,  çağdaşlaşma modelidir. Döneminde, İtalya'da Mussolini, Almanya'da Hitler, İspanya'da Franco ve Rusya'da Stalin gibi acımasız diktatörler varken Atatürk, insana değer veren, çağdaş bir liderdi. Birçok önemli devrimleri yaşama geçirdi. Çankaya'ya çıkarken, yol kenarında yer alan iğde ağacının kesildiğini gördüğünde ağlayacak kadar çevreciydi. Ne acıdır ki bugün, tarihe altın harflerle geçen bu lideri, AKP iktidarı itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Ancak görülecektir ki Atatürk ismi, dünya tarihindeki eşsiz yerini korurken, bu kifayetsiz muktedirler, tarihin çöplüğündeki yerlerini alacaklardır.”
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı