Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Adalara hizmet yağıyor

Adalara hizmet yağıyor

Uğur, adaları mahrumiyet bölgesinden çıkartmaya kararlı

Deniz Taksinin hizmete giriş törenine katılmak üzere Marmara Adası Topağaç Mahallesine giden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´u mahalle halkı kurban keserek karşıladı.
Uğur´a sevgi gösterisinde bulunan Topağaçlılar adına teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir Büyükşehir nimetlerinin Marmara Adasına yağdığını açıkladı.
AK Partinin adayı Ahmet Edip Uğur´un Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte adalara huzur ve bereket geldiğini söyleyen Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur´un iki ay içinde adamıza dördüncü gelişi. İstanbul´un üç katı büyüklüğündeki Balıkesir´imizde adalarımıza iki ayda 4 gününü ayırdı, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ben Saraylar Belediye Başkanı olduğum zaman, öncesinde mühendis olarak adaya geldiğimiz zaman Marmara´ya senede iki veya üç kez gitmişimdir. Neden? Marmara-Saraylar karayolu bizi perişan ederdi. Adaya gönderilen karayolları ekipleri 27 kilometrelik Marmara-Saraylar yolunda en dar kısım 7 metre olmak üzere yolun tamamı asfaltlandığı gibi, yolun güvenlikli hale dönüştürülmesi için gerekli noktalara sürücülere uyarıcı trafik levhaları monte edildi.
Bayramdan sonra yol çizgileri çizilecek. Yine Narlı-Topağaç arası 20 dakikaya indi. Bizler bunun hayalini 100 yıl düşünsek olmayacak hizmet Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un sayesinde geldi. Cenabı Allah Ahmet Edip Uğur´u başımızdan eksik etmesin. O yaşadığı sürece hizmetin en kralını adalara getireceğiz.?
Uğur: ?Bizim ustamız Recep Tayyip Erdoğan´dır?
Marmara Belediye Başkanı Aksoy´dan sonra söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ?Hayal ettiğimiz ve gerçekleştirdiğimiz Deniz Taksinin ilk seferinde beraberiz.? diye konuştu.
Uğur, konuşmasının devamında şunları kaydetti:
?Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Allah Edip ağabeyimizi başımızdan eksik olmasın diyor. Biliyorsunuz İstanbul´da İDO var, kim başlattı? Recep Tayyip Erdoğan. Bizim ustamız da Recep Tayyip Erdoğan, biz de onun izinden, peşinden gidiyoruz. İstanbul´da İDO, Bursa´da BUDO bizde de BADO var. Marmara Adası - Saraylar-Topağaç, Avşa Adası mahrumiyet bölgesi, ne kaymakam gelmek ister, ne doktor, ne öğretmen, kimse istemiyor, sabah bir gemi, akşam bir gemi. Bir hasta 11 saatte ulaşmaya çalışıyordu. Topağaç ile Narlı arasında bir deniz aracı koyalım diye vaat ettik, hayaldi gerçek oldu. Bu deniz aracı 365 gün çalışacak. Çünkü Topağaç, Saraylar´a da Marmara Adası´na da 10-15 dakika. Deniz Taksi ile bağlantılı otobüs seferi koyacağız. Buranın kanalizasyon, atık su arıtma ihalesini yaptık, çalışma devam ediyor. Balıkesir´in, İstanbul´un suyu nasılsa Topağaç´ın da öyle olacak. Burada tarım ve hayvancılık var. Biz şimdi Topağaç´a inşallah bir mezbaha yapacağız. Biraz sabredin Topağaç´ı taçlandıracağız. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Karayolları araçları Marmara Adası´na geldi. Desteğinizi bekliyoruz. Biz şu anda bu işleri yapıyor isek Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin güçlü olmasından, hükümetimizin güçlü olmasından. Arkamızda onlar var. Allah devlete, millete zeval vermesin" dedi.
13 yıllık AK Parti iktidarında ülkede ve bölgede gerçekleştirilen hizmetleri kısaca özetleyen Uğur, ?Saraylar´da mermercilerimiz var elektrik yetmediği için mermeri işlemeden satıyorlardı. Erdek´ten elektrik geldi, mermercilerimiz işlenmiş mermeri artık fayans olarak da ihraç edebiliyor. 1 Kasım´da seçim var. Bu seçim her ne kadar partilerin imtihanı ise de bu milletin imtihanı. Eğer siyasi istikrar olursa, güçlü hükümet olursa biz de güçlü oluruz ona göre hizmet ederiz. Bugüne kadar gücümüzü sizlerden, milletten aldık. Devlet arkamızda duruyor, Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.? dedi.
Marmara Adası Deniz Otobüsü limanında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yolcu bekleme salonunun bulunduğu İskele Binası inşaatını da inceleyen Uğur, 1 milyon 79 bin TL ihale bedelli inşaatın bu yıl içerisinde hizmete gireceğini ifade etti.
Uğur, Avşa Adasında
Marmara´dan Avşa Adası´na geçen Başkan Uğur, iskelede sevgi gösterileriyle karşılandı.
İlk olarak Avşa halkına hitap eden Marmara Belediyesi Başkanı Süleyman Aksoy, "Adamızın en büyük sorunu olan kanalizasyon sorunu en kısa zamanda ihaleye alınacak ve çalışmalar başlayacak. Avşa´nın kanalizasyon projesi 47 milyon lira, burada 2 bin 300 yaşayan insanımız var. Deniz Taksimiz Avşa´mıza adalarımıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.
Konuşmasına Avşa halkını selamlayarak başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, adalar halkı için her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirtti.
Deniz Taksi hizmetini Topağaç-Narlı arasında çalıştırdıktan sonra kış aylarında Avşa Adasına da uğratacaklarını ifade eden Uğur, ?Deniz Taksi´yi Yiğitler-Erdek ve Marmara Adası arasında da çalıştıracağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Avşa´da yeni park alanları düzenledik, su yetmiyordu deniz suyundan içme suyu yapan tesisin kapasitesini artırdık. Şimdi sıkıntı kanalizasyon ve arıtma tesisi, atık suyun arıtılarak deniz suyuna deşarj edilmesi. Büyükşehir Belediyesi olarak önce Balıkesir´in hali hazır haritalarını çıkarıyoruz. Nerede ne var, ne yok, daha Balıkesir´in hali hazırı çıkmamış, jeolojik etütler, jeofizik etütler yapılmamış. 1/ 5000´likler yok, 1/1000´likler yok. Bir taraftan da BASKİ kanalizasyon ve arıtma ile ilgili proje çalışmalarını yapıyor. Bunları İller Bankası ve Dünya Bankası ile birlikte yürütüyoruz. İki ay önce buraya geldiğimizde Topağaç´ın içme suyu ve kanalizasyon atık su arıtma tesisi inşaatı temelini attık, yılbaşından önce bitecek. Saraylar´da arıtma tesisinin açılışını yaptık. Bugüne kadar ihmal edilmiş bunlar. Sizin için her türlü fedakarlığı yapıyoruz." dedi.
Marmara´yı mahrumiyet bölgesi olmaktan çıkarmaya kararlı olduklarını kaydeden Başkan Uğur, Erdek´ten iki buçuk saatte gidilen Marmara Adası´nı en fazla yarım saatte ulaşılabilen bir ilçe haline getireceklerinin sözünü verdiklerini belirterek, "İşte bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. BADO Limitet Şirketi Deniz Taksi ile bu hizmeti vermeye çalışıyor. Önümüzdeki yıl Deniz Taksi sayısını inşallah iki veya üçe çıkararak bu hizmeti tüm Marmara Adası´nda devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Adalara hizmet yağıyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli