Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Açlıktan ölmek üzereyken son anda kurtarıldı

Açlıktan ölmek üzereyken son anda kurtarıldı

Erdek Kapıdağ Bölgesinde sahipsiz, zincire bağlı, zayıflıktan kaburga kemikleri sayılan ve adeta ölüme terk edilen köpek son anda kurtarıldı.

Erdek Kapıdağ Bölgesinde sahipsiz, zincire bağlı, zayıflıktan kaburga kemikleri sayılan ve adeta ölüme terk edilen köpek son anda kurtarıldı.

Kapıdağ´da yürüyüşe çıkan Sezer Gürel isimli vatandaş, yürüyüş yolu güzergahında zincire baılı adeta ölüme terk edilmiş bir köpekle karşılaştı.
Arkadaşları Savaş Utah Ebren ve Mert Ercis´e cep telefonu aracılığıyla haber veren Gürel´in yardımına arkadaşları koştu.
Bir süre sonra, köpeğin yanına gelen Mert Ercins, bir mağara önünde hurdalık demirlere zincirle bağlanmış köpeği bulunduğu yerden kurtardı. Sağlam bünyeli, zeki ve sadık bir hayvan türü olarak bilinen İngiliz Pointer cinsi köpeği hayvan dostu dekoratör Mert Ercis aracıyla Bandırma´daki Vet-Life Veteriner Kliniği´ne götürüldü. Kinikte kendi baktığı kedisinin mamasından verdiği mamaları büyük iştahla yiyen, zayıflıktan adeta kaburga kemikleri sayılan köpek önüne konulan bir tas suyu da büyük bir iştahla içti. Karnı doyan köpek, kendisine sahip çıkan Mert Ercis´in yüzünü ve ellerini yalayarak sevgi gösterisinde bulundu.
Mert Ercis olayı şöyle anlattı: ?Arkadaşlarım, Erdek Kapıdağ´da yürüyüş yaparken bir mağara kenarında zincirle bağlı bir köpek görürce bana haber verdiler. İngiliz Pointer cinsi bir köpek açlıktan adeta bir deri bir kemik kalmıştı. Önünde sadece boş bir tas ve içinde yağmurdan kalan biraz su vardı. Herhalde o suyu içerek hayatta kaldı. Çevresinde en az 5-6 tane salık, 4-5 tanesi de zincirle bağlı önlerinde yiyecekleri bulunmayan başka köpekler daha vardı. İçlerinde en sağlıksız en acil durumu olan köpeği Erdek´ten aracımızla Bandırma´da veterinere getirdik. Sonra sahiplendireceğiz. Diğerlerinin de kurtarılmasını istiyoruz? dedi.
Klinikte yapılan ilk muayenesinde uyuz olduğu anlaşılan köpeğin kan tahlili yapılıp, deri kazıntısı alınıp mikroskopla bakıldıktan sonra tedavisine başlanacağı bildirildi.
Haber: Erdem Özcan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu