Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Açıkta gıda satışına yasak...

Açıkta gıda satışına yasak...

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 30 Mart 2005 tarih ve 25771 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Gıda ve Gıda ile Temasta bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi...

Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 30 Mart 2005 tarih ve 25771 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı`nın Gıda ve Gıda ile Temasta bulunan Madde ve Malzemelerin Piyasa Gözetimi, Kontrolü ve Denetimi ile İşyeri Sorumluluklarına dair Yönetmeliğin 12. maddesinin ş bendine göre, "Pazar yerleri, cadde ve sokaklarda, yaş meyve ve sebze hariç, her türlü gıdanın açıkta satışı yasak olup, kontrol ve denetimden ilgili mercinin sorumlu" olduğunu anımsattı.
Bu kapsamda, ilgili yönetmelik gereği, halkın sağlığı açısından, civar il ve ilçelerde seyyar ve açıkta gıda satışı yasaklanarak seyyar ve açıkta gıda satışının önüne geçildiğini duyuran Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, seyyar gıda satışı yapanların önüne geçilmesi için, Erdek-Ocaklar ve Karşıyaka Belediyeleri ile Erdek İlçe Tarım Müdürlüğü`ne bir yazı gönderdi. Gönderilen yazının devamında şu ifadelere yer verildi: "Bilindiği üzere, Erdek yaz sezonuna girmekte. Yaz sezonunda, ilçemiz sokaklarında, sahil kısmında, beldelerimizde ve köylerimizde bir çok seyyar ve açıkta gıda satışı yapanlar çoğalmakta, seyyar ve açıkta gıda satışı yapanlar vergi kaydı, esnaf odası kaydı da yaptırmamakta, kaçak olarak çalışmaktadır. Mevcut, kayıtlı olan, vergisini veren, her türlü yasal yükümlülüğünü yerine getiren esnaf ve sanatkarımızla haksız rekabete girmektedir. İlçemizde de, ilgili yönetmeliğin ş bendinin uygulamaya geçirilip, halkımızın sağlığı, kaçakların önlenmesi ve hijyen ortamının sağlanması açısından açıkta gıda satışı yapanların engellenmesini ve açıkta gıda maddesi satanlara hiç bir şekilde izin verilmemesi hususu saygı ile arz olunur."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı