Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ABYEGM VE AFAD işbirliğiyle fotoğraf sergisi

ABYEGM VE AFAD işbirliğiyle fotoğraf sergisi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve AFAD işbirliği ile Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla BYEGM Basın Kültür ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen ?Yüreğimize Sığınanlar? adlı fotoğraf sergisinin açılışını Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ v

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ve AFAD işbirliği ile Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla BYEGM Basın Kültür ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen ?Yüreğimize Sığınanlar? adlı fotoğraf sergisinin açılışını Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu gerçekleştirdi.
BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile birlikte serginin açılış kurdelesini kesen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, 1930´lardan günümüze dünyanın dört bir yanından can güvenliği endişesi, asimilasyon tehdidi ve baskılardan kaçarak ülkemize gelen, milyonlarca insana, ?Yüreğimize Sığınanlara? ait görsel arşivi inceledi.
Simultane çeviriyle dünyanın dört bir yanına canlı olarak yayınlanan açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, tüm insanlığa seslendi.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu´da konuşmasında milyonlarca masum insanın acı çektiği bir tabloyla karşı karşıya olunduğunun altını çizerek, Türkiye´nin çıkar odaklı siyasete istisna ülkelerin en başında geldiğini söyledi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, masum insanlara karşı küresel çapta saldırılarla karşı karşıya olunduğunu belirterek, Türkiye´de ve küresel çapta insani yardım alanında çaba sarf edenleri kutladı.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Temsilci Vekili Paolo Artini ise masum insanların şiddetin doğrudan hedefi olduğunu anlatarak, insani yardım çalışanlarının da yapılan saldırılarda hedef alındığına işaret etti.
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu´da insani yardımların hayat ve memat arasındaki bir iş olduğunu ifade ederek, bu konuda ellerinden gelen en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurguladı.
BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca da yaptığı konuşmada daha önce yazdığı bir köşe yazısından alıntı yaptı:
?İsveç Kralı 12´inci Şarl bizde "Demirbaş Şarl´ olarak bilinmektedir. Demirbaş Şarl, 1709´da Ruslara yenilip beraberindeki geniş heyetle birlikte Osmanlı´ya sığınmış. Şarl´a takılan Demirbaş lakabı Osmanlı maliyesine demirbaş olarak kayıtlı olduğu içindir.? dedi.
Konuşmalar sonrasında Suriyeli 12 çocuktan oluşan "Barışın Sesi" korosu mini bir konser verdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli