Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?ABİDE? ARAŞTIRMASI ÇALIŞMA PROGRAMI

?ABİDE? ARAŞTIRMASI ÇALIŞMA PROGRAMI

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması Çalışma Programı açılış töreninde öğretmenlerle bir araya geldi.

Balıkesir Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine İl Millî Eğitim Müdürümüz Yakup Yıldız, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ferhan Şahin, idareci ve öğretmenler katıldı.
10 farklı ilçeden 32 ilgili branş öğretmeninin katılımlarıyla 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında Balıkesir Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Merkezinde yapılacak ABİDE Araştırması Çalışmasında; öğrencilerin türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler alanlarında zihinsel becerilere sahip olma durumlarının ve bu becerilerle ilişkili özelliklerinin (öğrenci, öğretmen, okul) belirlenmesini? amaçlıyor.
Balıkesir´de Abide- 4 uygulaması 7-10 Mayıs 2018 tarihlerinde 15 okulumuzda 475 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmişti.
Balıkesir Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Merkezi ekibinin çalışma bilgilendirme konuşmasının ardından açılış konuşması yapan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ?Birçok ilde olmayan böylesine kapsamlı bir ölçme değerlendirme merkezine sahip olmak bizler için büyük bir bahtiyarlık. Bu güzel merkezin vücuda gelmesinde emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu merkezin kapıları ilimizdeki öğretmenlerimizin tamamına açık. Öğretmen arkadaşlarımız yapacakları her türlü araştırma-değerlendirme çalışmasıyla ilgili merkezimizden destek alabileceklerdir.? dedi.
Ölçme Değerlendirme Merkezi uzmanları ve 32 öğretmenin katılımlarıyla beş gün sürecek olan çalışma programının açılış töreni kokteyl ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli