Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Abdullah Sarbay MHP’den aday adayı oldu

Abdullah Sarbay MHP’den aday adayı oldu

2023 genel seçim tarihlerinin netlik kazanması ile aday adaylık sürecinde hareketlilik artmaya başladı.

10 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaları atması ile birlikte 14 Mayıs'ta yapılacak seçim öncesi milletvekili aday adayları tek tek belli olurken, Erdek'te nakliyecilik ve balıkçılık yapan Abdullah Sarbay MHP'den Balıkesir milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Aday adaylık başvurusu için MHP Erdek İlçe Başkanlığı binasına giden Abdullah Sarbay başkan Ahmet Davran ile bir araya geldi. 

Sarbay'ın aday adaylığı sonrası açıklama yapan  İlçe Başkanı Ahmet Davran yaptığı konuşmada "Bölgemizin sevilen iş insanlarından Abdullah Sarbay 28. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. 

Sarbay yaptığı açıklamada, “Yaptığım istişare ve görüşmeler sonrası Milliyetçi Hareket Partisi’nden Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Davamız uğruna, çıktığımız bu kutlu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun. Aday adaylığı sürecinde bizlere destek olacak büyüklerimize, ülkücü camiamıza, aileme, arkadaşlarıma ve dostlarıma çok teşekkür ederim. Rabbim bizlere ülkemiz adına hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin.” dedi. 

Abdullah Sarbay kimdir?

1984 yılında Bandırma'da doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Balıkesir'de tamamladı.

Üniversite eğitimini Balıkesir Üniversitesi ve Eskişehir Üniversitesi'nde yaptı.

Askerlik görevini kısa dönem olarak tamamladıktan sonra iş hayatına girdi. Nakliye ve balıkçılık yapan Sarbay  gençlik yıllarında Ülkü Ocakları'nda  görev aldı. Abdullah Sarbay üniversite yıllarında teşkilat yönetiminde bulunurken, hala Balıkesirspor yönetiminde yer alıyor.

Evli ve bir çocuk babası olan Abullah Sarbay Milliyetçi Hareket Partisi Erdek İlçe Başkan yardımcılığı görevinde bulunuyor.

Haber: Tuncay Ertan

 

 



Anahtar Kelimeler: Abdullah Sarbay adayı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı