Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

93/3 asker adayları eğleniyor

93/3 asker adayları eğleniyor

Vatani görevini yapacak asker adayları ellerinde Türk Bayrakları davul zurna eşliğinde eğleniyor. 1993/3 tertip olarak silah altına alınacak asker adayları ilçede işyerleri ve evleri dolaşarak vedalaşıyor.

Vatani görevini yapacak asker adayları ellerinde Türk Bayrakları davul zurna eşliğinde eğleniyor.
1993/3 tertip olarak silah altına alınacak asker adayları ilçede işyerleri ve evleri dolaşarak vedalaşıyor.
Davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla vatani görevlerini yapmaya uğurlanan gençlere ilçe halkı nakdi ve ayni yardımda bulunuyor.  
Vatan borcunu ödeyeceği için mutlu olduklarını belirten gençler, "Askere gittiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz. Bizim burada adettir askere giden gençler için ilçe gezisi düzenlenir. Asker adaylarının ellerine kınalar yakılır. Vatan borcumuzu ödemek için gidiyoruz. Çok heyecanlıyız birazda duygusalız" diye konuştular.
Vatan borcunu ödeyecek asker adaylarına moral vermek istediklerini belirten esnaf ise, "İlçemizde asker uğurlamaları genelde ilçede davul zurna eşliğinde dolaşılarak yapılır.  Asker eğlencelerinin düğün evinden farkı yoktur. Bizim inançlarımızda, örf ve adetlerimizde askerlik kutsaldır. Her ana, asker anası olmayı ister, her baba da asker babası. Bin bir emek ve meşakkat içinde büyüttüğü yavrusunu askere göndermek büyük bir şereftir insanımız için. Askerlerimizi önce Allah`a sonra devletimize emanet ediyoruz. İnşallah vatani görevlerini sağ salim yapıp gelirler" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli