Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

911´den arama ve kurtarma tatbikatı

911´den arama ve kurtarma tatbikatı

Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği, Kapıdağ Yarım Adası´nda hem temizlik yaptı hem de arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği, Kapıdağ Yarım Adası´nda hem temizlik yaptı hem de arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.
Yapılan tatbikat konusunda bilgi veren 911 Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Gürsoy, "Kapıdağ Yarım Adası´nda tatbikat öncesi çevre temizliği yaptık. Buradan 60 torba çöp çıkardık. Halkımızı çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Tatbikatımız dağ arama ve kurtarma faaliyetlerine yönelikti. Bu kapsamda yüksek açı kurtarma tatbikatını senaryolu bir şekilde gerçekleştirdik. Üyelerimize teorik ve uygulamalı eğitim verdik. İki günlük eğitim kampımıza 12 üyemiz katıldı. Yeni aramıza katılan üyelerimizle yaz boyu eğitimlerimiz devam edecek." dedi.
Arama kurtarma faaliyetlerinin yapılabilmesi için ekipmanın hayati önem taşıdığını kaydeden Gürsoy, şunları söyledi: ?Bizi her türlü arazi şartlarında ve her mevsim olay yerine götürecek araçlara ihtiyacımız var. Bölgemiz sel, deprem, yangın, boğulma vakaları gibi birçok riski barındırıyor. Bu nedenle desteğe, eksiklerimizin giderilmesine ihtiyaç var. Bu verilen destekler yeri gelecek hayat kurtaracak. Bir an önce belediyemizin öncülüğünde Bandırma´nın bizlere destek vermesini ve duyarlı davranması bekliyoruz. Gönüllülük esasına göre; bilgi ve tecrübemizi ortaya koyarak ülkemizin ve dünyanın her yerine giderek görev yapmaya hazırız. Yeter ki eksiklerimiz tamamlansın."
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: arama kurtarma tatbikatı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı