Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

7. Balıkesir Sinema Günleri Sona Erdi

7. Balıkesir Sinema Günleri Sona Erdi

Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği tarafından her yıl Mahallenin Orta Yeri Sinema temasıyla düzenlenen Balıkesir Sinema Günleri, Ulusal Kısa Film Seçkisi

Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği tarafından her yıl `Mahallenin Orta Yeri Sinema` temasıyla düzenlenen Balıkesir Sinema Günleri, "Ulusal Kısa Film Seçkisi ve Sam-Der`in okullarda açtığı film atölyelerde öğrencilerin çektiği kısa filmlerin gösterimi ile sona erdi.. 
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Milli Eğitim müdürü Sabri Caner, Kültür ve Turizm İl Müdür yardımcısı Şaban Akkol  ve Balıkesir Bahçelievler Anadolu Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Karahallılar ilkokulu ve Kadriye - Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi  Sinema Atölyesi öğrencileri ve öğretmenlerinin de katıldığı gösterim programında öğrencilerin çektiği kısa filmler ilgiyle izlendi. 
Gösterim sonrası Genç Sinemacılar, sertifikalarını, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ile Sam-Der Başkanı Mesude Eğilmez`in elinden aldı. Atölyelerin açıldığı okulların okul müdürlerine de SAMDER tarafından teşekkür belgesi verildi…
Sam der`in her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sinema Günleri hakkında Konuşan Vali Turhan; "Samder, Balıkesir`de yapılabilecek Uluslararası Film Festivalinin önünü açtığı ve yol göstericisi olması açısından önemli bir dernektir. Balıkesir`de Sinema Sanatına katkı sunan ve bununla yetinmeyip okullarda eğitimler vererek genç sinemacılar yetiştiren Sam-Der`e teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Balıkesir, ileride Sinema Sektörüne daha çok yönetmen ve oyuncu kazandıracaktır.`` dedi.
Etkinliğin kapanış konuşmasını yapan Sam-Der Başkanı Mesude Eğilmez, `` gençlerin bu yönde güzel ve nitelikli filmler yapması bizi çok heyecanlandırıyor. Her yıl olduğu gibi gelecek yıl da Balıkesir Sinema Günleri aynı coşkuyla yapılacaktır. İlgisi ve Katılımı için Valimiz`e, Milli Eğitim Müdürümüze ve Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Balıkesir halkına teşekkür ediyorum.``dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli