Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

73 yaşında zeytinyağı tesisi kurdu

73 yaşında zeytinyağı tesisi kurdu

Havran İlçesinde Abdi Sözer (73) isimli vatandaş uzun yıllar Almanya´da işçi olarak çalıştıktan sonra birikimleri ile doğduğu büyüdüğü köyüne zeytinyağı fabrikası açıyor.

Havran İlçesinde Abdi Sözer (73) isimli vatandaş uzun yıllar Almanya´da işçi olarak çalıştıktan sonra birikimleri ile doğduğu büyüdüğü köyüne zeytinyağı fabrikası açıyor.
Abdi Sözer isimli işadamı Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Havran Kaymakam Vekili Mehmet Naim Akgül, Havran Jandarma Komutanı Volkan Öz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Kamu kurum ve kuruluşlarını, Sivil Toplum Temsilcilerini ziyaret ederek 22 Kasım Pazar günü Saat:13:00´de yapılacak olan açılışa davet etti.
Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy Abdi Sözer amcamız 73 yaşında olmasına rağmen Havran´ımıza yatırım yapması biz gençlerin çalışma azmini daha da arttırıyor. Abdi amcamız yıllar önce Dereören Mahallemizden işçi olarak gittiği Almanya´da kazanımları ile yıllar sonra doğup büyüdüğü memleketine zeytinyağı fabrikası kuracak olması büyük başarıdır gençlerimiz Abdi amcamızın hayatını örnek alsın tırnakları ile kazıya kazıya azmin inancın çalışmanın sonunda gelen büyük başarıdır.? Dedi.
Abdi Sözer Yıllar önce işçi olarak doğduğum köyümden Almanya´ya gittim. Almanya´da fabrikalarda işçi olarak çalıştım. Almanya için acı vatan denilir evet Almanya acı vatandır, hasrettir, özlemdir, gurbettir. Yıllar sonra doğduğum büyüdüğüm köyüme geri döndüğümde kendimi boşlukta hissettim. Bir iş yapmam lazımdı. Köyümüzdeki zeytinleri işleyip zeytin ve zeytinyağını kurduğum şirket vasıtası ile Almanya´ya yılda iki kez tır ile ihracata başladım. Yıllar içinde kapasite artınca devletimizin verdiği desteklerden faydalanarak zeytinyağı tesisini kurdum. Allah nasip ederse Pazar günü lokma hayrı ile Balıkesir ve Körfez protokolünün katılımıyla inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Tesiste birçok kişi ekmeğini kazanacak bana bu yaştan sonra zeytinyağı tesisini ne yapacaksın diye soruyorlar. Kurulan işletmeler hiçbir zaman sahipsiz kalmaz kapanmaz birileri ekmeğini kazanmaya devam eder yeter ki tesisin temelleri sağlam olsun.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false