Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

70 yıllık kürek özlemi bitecek

70 yıllık kürek özlemi bitecek

Bandırma´da 70 yıl aradan sonra kürek takımı kurulması için ilk adım, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü (BANUGSK) tarafından atıldı.

Bandırma´da amatör spor branş sayısını arttırma amacıyla, üniversite bünyesinde kurulan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü(BANUGSK), 70 yıl aradan sonra kürek takımı kurulması amacıyla çalışmalara başladı. Bu kapsamda Milli Takım Antrenörü Levent Selvi´nin antrenörlüğünü yaptığı İznik Belediyesi Kürek Takımı, Onyedi Eylül Üniversitesi´nin davetlisi olarak Erdek´in Düzler mevkiindeki kamp yaptı. Aralarında milli takım sporcularının da bulunduğu 10 kişilik takım Erdek körfezinde iki gün boyunca antrenman yaptı. Üniversite´nin tesisleri ise Milli Takım ve İznik Belediyesi Kürek Takımı Antrenörü Levent Selvi´den tam not aldı.
SELVİ: ?HEM ULUSAL HEM DE ULUSLARARASI MÜSABAKALARA EV SAHİPLİĞİ YAPILABİLİR?
Erdek Körfezinin kürek sporuna çok uygun olduğunu ifade eden Antrenör Selvi, bunun mutlaka avantaja çevrilmesi gerektiğini belirterek ?BANUGSK bünyesinde kürek takımı kurulması için çalışmalar var. Çalışmaların desteklenerek hayata geçmesi durumunda bu bölge kürek sporunda çok iyi yerlere gelecektir.? dedi. Tesislerin konum olarak çok iyi yerde olduğunun önemle altını çizen Antrenör Selvi, bölgenin gerek ulusal gerekse de uluslararası kürek organizasyonlarına ev sahipliği yapabileceğine dikkat çekti.
SELVİ: ?KAMP ÇOK VERİMLİ GEÇTİ?
İki gün boyunca yaptıkları çalışmaların çok verimli geçtiğini ifade eden Antrenör Selvi, ?Ev sahipliği için öncelikle Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve BANUGSK Spor Kulübü yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel ağırladılar. Önümüzdeki günlerde katılacağımız müsabakalar öncesi iyi bir kamp dönemi geçirmiş olduk. Hem de tesislerin bu spor için uygun olup olmadığını da test etmiş olduk. Tesisler bu testten başarıyla geçti.? diye konuştu.
KARATEPE: ?70 YILLIK KÜREK HASRETİNİ BİTİRMEK İSTİYORUZ?
Kürek takımının kampıyla birlikte potansiyellerini görme fırsatı bulduklarını ifade eden BANUGSK Genel Sekreteri Mehmet Karatepe, amaçlarının Bandırma´nın 70 yıllık kürek özlemini sonlandırmak olduğunu söyledi. Karatepe ayrıca su sporlarına yapacakları katkının sahil şehri Bandırma´nın geleceğinde büyük fark yaratacağına inandıklarını ifade etti. Kulüp olarak hem üniversiteler arasında düzenlenen akademi liginde yer almak hem de aralarında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük takımların olduğu kürek liginde mücadele vermek olduğunu vurgulayan Karatepe, ? Kulüp bünyesinde özellikle amatör branş sayısını arttırarak gençlere sporda alternatif yaratabilmeyi istiyoruz. Bu kapsamda bölgemizde uzun yıllardır yapılmayan kürek branşını yeniden başlatmayı düşünüyoruz. Bu takım ayrıca Balıkesir´in de tek kürek takımı olacak? dedi.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: yıllık kürek özlemi bitecek
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli