Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

7 HASTAYA UMUT OLDU

7 HASTAYA UMUT OLDU

Bandırma´da beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki erkek hastanın organları 7 kişiye nakledilecek.

Bandırma´da beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki erkek hastanın organları 7 kişiye nakledilecek.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki hastanın Balıkesir´e bağlı Gönen ilçesinde evinde merdivenlerden düşerek beyin kanaması sonucu hastaneye geldiğini söyledi.
Yoğun bakıma alındıktan sonra hayati bulgularını kaybeden hastanın beyin ölümünün düşünüldüğünü ve buna yönelik tüm testlerin yapıldığını belirten Şenveli, "Hastaya, dün saat 13.30 itibarıyla beyin ölümü tanısı konuldu." dedi.
Hastanın organlarının bağışlanmasının aileyle yapılan görüşmeler sonucunda gerçekleştiğini anlatan Şenveli, şöyle konuştu:
"Hastanın, Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi´nin incelemeleri sonucunda kalp, akciğer, karaciğer, böbreklerinin ve kornealarının alınmasına karar verildi.
Kalp ve akciğer için Bandırma 6. Ana Jet Üssü´ne inen ambulans uçak ile Ege Üniversitesi´ne, Karaciğer için Bursa Acıbadem Hastanesi, böbrekler için Bursa Uludağ Üniversitesi ve kornealar için de Balıkesir Üniversitesi Hastanesi´nden ekipler Bandırma Devlet Hastanesi´ne gelerek organ naklini gerçekleştirmek üzere organları aldılar."

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: HASTAYA UMUT OLDU
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli