Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

64 yıl sonra CHP kazandı

64 yıl sonra CHP kazandı

Hüseyin Sarı: kazanan Erdek oldu”

Erdek`te Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre CHP`nin adayı Hüseyin Sarı kazandı.

Hüseyin Sarı`nın belediye başkanlığına seçilmesi, "Takunyacılar Sokağı"nda kurulan platformun önünde toplanan yüzlerce kişi tarafından coşkuyla kutlandı. Burada bir konuşma yapan Hüseyin Sarı, 64 yıl sonra Erdek`te ilk kez CHP`nin, yerel yönetim seçimini kazandığına dikkati çekerken şunları söyledi:

"Erdek, tarihinde hiçbir zaman son beş yıl kadar zulüm yaşamadı. Hiçbir dönemde son beş yıl kadar garip-guraba hakkı yenmedi, ekmekle oynanmadı. Böylesine faşist bir dönem yaşamadı. Bu dönem için bana iftirada bulunanlara hakkımı helal etmeyeceğim. Bu sonuca hep birlikte ulaştık. Kazanan Erdek oldu. Bundan sonra artık Erdek`in ve herkesin belediye başkanıyım. Ama şunu belirtmek isterim ki, biz, görgüsüz bir camia değiliz. Kaybetmenin de, kazanmanın da onurunu iyi biliriz. Bu nedenle şimdi, kaybedenleri de asla üzmeden buradan ayrılmanızı bekliyorum.                    

Şimdi, isteyen herkesle birlikte Ocaklar`dan başlamak üzere tüm Kapıdağ`ı dolaşacağız. Des-teğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

Önümüzdeki 5 yıl, Erdek`e hizmet için ellerinden gelen çabayı harcayacağını vurgulayan Hüseyin Sarı, yerel seçimde CHP`nin yaklaşık 12 bin, AKP`nin 7500 ve MHP`nin 2 bin dolayında oy aldığını açıkladı.

Öte yandan Erdek İlçe Seçim Kurulu`ndan yapılan açıklamada, oy sayımının halen devam ettiği kesin sonuçların bugün belli olması bekleniyor.

Önder Balıkçı




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı