Bugün, 19 Mart 2024 Salı

60 yıldır Düzler´de yaşıyor

60 yıldır Düzler´de yaşıyor

BANVİT´in kurucusu Vural Görener: ?Erdek´i çok seviyorum?

BANVİT A.Ş.´nin kurucusu Vural Görener, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı. Erdek´e bağlı Düzler Mahallesi´nde, emeklilik dönemini yaşadığı, 60 yıldır oturduğu evinde ziyaret ettiğim Görener, 50 yıl önce kurduğu BANVİT A.Ş.´nin hikayesini bir defterde toplamaya çalıştığını vurgularken şunları söyledi:
?BANVİT, hem ekonomimize, hem de çevreye çok şeyler kazandırdı. Biz, örnek bir sanayi kuruluşuyduk. İşte Eskişehir´den gelen Rıdvan Kavruk´un kurduğu, bizimle birlikte çalışan YEMMAK A.Ş., örnek çalışmasını sürdürüyor. İsveç, Norveç, Almanya dahil birçok ülkeye makine satıyor. BANVİT A.Ş. olarak biz, büyük ve sıcak bir aileydik. Bandırma´nın sosyal yaşamı, kültür ve sanatına da destek vermeye çalıştık.?
KORE SAVAŞI´NDA TERCÜMANDI
1950 yılında başlayan Güney Kore-Kuzey Kore Savaşı´nda, Nato´da yer alan Türkiye´nin de Güney Kore ile birlikte hareket ederek yer aldığına dikkati çeken Görener, şöyle konuştu: ?Ben de, Kore´deki 2. Kunuri Savaşı´na, Türk Ordusu´nun tercümanı olarak katıldım. Benimle birlikte 17 tercüman vardı. 1. Kunuri Savaşı sırasında, ordumuzda yabancı dil bilen hemen hemen hiçbir subay yoktu. Bu nedenle, savaş sırasında, ?geri çekilin´ emri verildiği halde bunu anlayamayan ordumuz, Çinliler karşısında ağır kayıplar vermişti. 

Bu nedenle 2. Kunuri Savaşı´nda 17 tercüman olarak bizlere görev verildi. Bugün, ordumuzda böyle bir zayıflık yok. Çünkü birçok komutanımız çok iyi İngilizce biliyor.?
BANVİTSPOR´U TELEVİZYONDAN İZLİYORUM
Banvitspor´un maçlarını televizyondan izlediğini belirten Görener, ?Gözlerim çok iyi görmediği için artık salona gitmiyorum. Banvitspor´un maçlarını televizyondan izliyorum. Son dönemde takım iyice toparlandı ve başarılı sonuçlar alıyor. Ben de mutlu oluyorum? dedi.
Görener, Banvit Basketbol Kulübü´nün, Bandırma, Erdek ve Gönen´e de yaptırdığı basketbol sahaları ile çocuklar ve gençlere basketbol sevgisini aşıladığını bildirdi.
EKONOMİ KÖTÜ DEĞİL
Türk ekonomisinin iyi durumda olduğuna işaret eden Vural Görener, şu değerlendirmede bulundu:
?Ekonomiyi değerlendirirken, alım gücümüzün artıp artmadığına bakmamız gerekiyor. Eskiden iç turizm ve dış turizm böyle canlı mıydı? Şimdi yurt dışına çok sayıda kişi, tur organizasyonları ile gitme imkanına sahip. 50 yıl önce vatandaşlarımızın yüzde 90´ı köylerde yaşıyordu. Şimdi tam tersi oldu. Köylerden, kente akın gerçekleşti ve 50 yılda büyük bir gelişim ve değişim yaşandı. Bence ekonomimiz iyi yolda.?
ERDEK´İ SEVİYORUM
60 yıldır yaşadığı Erdek´in Düzler bölgesini çok sevdiğini vurgulayan Görener, şunları söyledi:
?Fırsat buldukça Erdek´e gidiyorum. Hatta tıraşımı bile oradaki berberde oluyorum. Erdek nüfusuna kayıtlı olduğumuz için oyumuzu da ailece orada kullanıyoruz. Erdek´in, Kapıdağ´ın havası ve bitki örtüsü hiçbir yerde yok. Yıllardır Kapıdağ yolunda sağlık için yürüyüşler yapıyorum. Öyle ki, benim yürüyüş yapmaya başladığım ilk yıllarda Kirazlı Manastırı sapasağlam ayaktaydı. Şimdi neredeyse manastırdan hiçbir şey kalmadı.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: yıldır Düzler yaşıyor
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli