Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

57. Alay Sancağı Afrin´e ulaştı

57. Alay Sancağı Afrin´e ulaştı

Çanakkale´de destan yazan 57. Alay´ın sancağı Afrin´deki Zeytin Dalı Harekatı´na katılan Mehmetçiğe teslim edildi.

Çanakkale´de destan yazan 57. Alay´ın sancağı Afrin´deki Zeytin Dalı Harekatı´na katılan Mehmetçiğe teslim edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Çanakkale´de destan yazan 57´nci Alay´ın sancağını, Afrin´deki Mehmetçiğe teslim edilmek üzere Büyükşehir Belediyesi Zabıta Amiri Mustafa Tezcan tarafından Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara´ya teslim edildi.
Teslim töreninde bir konuşma yapan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na Kilis halkı adına teşekkür ettiğini söyleyerek, ?57. Alay´ın sancağını bizlere işletip gönderdiği için, 57. Alay biliyorsunuz, 1. Dünya Savaşı´nda özellikle Çanakkale harbinde kurulmuş, Mustafa Kemal´in direktifiyle Conk Bayırı´nda savaşmış bir alayımızdır. 3 bin kişiden oluşan alay olmasına rağmen 3´te ikisi şehit olmuştur. En çok madalya alan, en çok şehit veren alay olduğu için de bizim askeri birlikler içerisinde 57. Alay kurulmuyor. Onların anısına, çünkü onlar zirveyi yakalamışlardır. 57. Alay dünyada en çok madalya alan alay olarak tarihe geçmiştir. Ben bunun bir nişanesi, bir örneği olan 57. Alay sancağını almaktan büyük bir şeref ve gurur duyuyorum. Şu anda Mehmetçiğimiz Özgür Suriye Ordusu askerleriyle beraber Çanakkale´de 57. Alay´ın yaptığı gibi buralarda kahramanlık destanı yazıyorlar. Sınırlarımızı bütün terör örgütlerinden temizleyip, Suriyeli kardeşlerimiz güvenle kendi yurtlarına yuvalarına dönmelerini sağlayacaklardır. 57. Alay´ın sancağını 2. Hudut Tabur Komutanlığı´na teslim edeceğim? dedi.
Başkan Kara, daha sonra 57. Alay´ın sancağını askerlere teslim etti ve sancak aynı gün Afrin´de görev yapan birliklere gönderilerek teslim edildi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Alay Sancağı Afrin ulaştı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli