Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

52 bin litre kaçak akaryakıt ele geçti

52 bin litre kaçak akaryakıt ele geçti

Balıkesirde jandarma ekiplerinin iki ayrı benzin istasyonuna düzenlediği operasyonda, 52 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyonda benzinlikte yeraltına gizlenen 100 bin litre kapasiteli dev yakıt tankı ekipleri hayrete düşürdü.

Balıkesir`de jandarma ekiplerinin iki ayrı benzin istasyonuna düzenlediği operasyonda, 52 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Operasyonda benzinlikte yeraltına gizlenen 100 bin litre kapasiteli dev yakıt tankı ekipleri hayrete düşürdü.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, 156 ihbar hattına bir ay arayla gelen iki telefon ihbarı üzerine merkeze bağlı Pamukçu beldesindeki bir akaryakıt istasyonu ile Bandırma-Bursa karayolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda kaçak akaryakıt satışı yapıldığını tespit etti. Her iki benzinliği takibe alan jandarma timleri, 10 günlük takip sonucu istasyonlardaki akaryakıt satış fiyatlarının gündüz ve gece farklı olduğunu belirledi. İstasyonlardan yakıt alan kamyon şoförleriyle görüşüp bilgi alan sivil ekipler, "ucuz mazot" denildiğinde kaçak akaryakıt verildiğini tespit etti. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen soruşturmada savcılık talimatıyla harekete geçen jandarma timleri, söz konusu istasyonlarda ulusal marker test cihazı ile ölçümler yapıp, pompalardan alınan akaryakıt örnekleri ile uygun olup olmadığını belirledi. Pamukçu kasabasında bulunan akaryakıt istasyonunda pompaya ve panoya takılan anahtarlı sistem deşifre edildi. Pompadaki anahtarın 1 ve 2 konumuna getirilince düzeneğin çalıştığı, anahtar 1 konumundayken yeraltı tankının üzerinde bulunan dalgıç pompa vasıtası ile tankın yasal akaryakıt dolu bölümünden akaryakıtı çekerek satış yapılan pompaya verdiği, anahtar 2 konumundayken tankın kaçak akaryakıt dolu olan bölümünden kaçak yakıtı çekerek satış yapılan pompaya gönderdiği tespit edildi.
Balıkesir 1. Sulh Ceza Mahkemesi`nden alınan karar ile benzinlikte 2 kepçe, 1 kırıcı ve 2 vinçle 2 gün süren kazı çalışması yapıldı. Çalışmaların sonunda yeraltına gizlenmiş 100 bin litrelik (100 ton) kaçak yakıt tankına ulaşıldı. Kaçak yakıt tankı ile içindeki 32 bin litre kaçak akaryakıta el konuldu. Yetkililer, aynı benzin istasyonuna son bir yıl içinde mart, ağustos ve kasım aylarında kaçak akaryakıt satmak suçundan üç defa işlem yapıldığını, ele geçirilen 17 bin 500 litre kaçak akaryakıtın İl Özel İdare Müdürlüğü`ne teslim edildiğini bildirdi.
Jandarma ekiplerinin 9 Aralık`ta düzenlediği eş zamanlı son operasyonlarda, Bandırma ilçesindeki benzinlikte yapılan ölçümlerde de alınan numunelerin geçersiz sonuç vermesi üzerine M.E.E`nin işlettiği istasyonda yapılan aramada 20 bin litre kaçak akaryakıta el konuldu. Her iki istasyonda el konulan toplam 52 bin litre kaçak akaryakıt, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Balıkesir Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü`ne teslim edildi. Pamukçu beldesindeki benzinlikte yeraltına gizlenen 100 bin litre kapasiteli yakıt tankının ise yediemin parkına teslim edildiği açıklandı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı