Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

50 yıldır her yaz Ocaklar´da

50 yıldır her yaz Ocaklar´da

Prof. Dr. Abdülkadir Çevik ?Ocaklar tam bir doğa cenneti, değerini bilelim?

50 yıldan beri yaz tatillerini Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi´nde geçiren Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, ?Ocaklar, tam bir doğa cenneti. Burada huzur buluyorum. Eşime vasiyetim var, ölünce buraya defnedilmek istiyorum? dedi.
1963 yılında, Ocaklar´a geldiğinde bir lise öğrencisi olduğunu, 1976´da burada n bir ev aldıklarını belirten Çevik, ?Erdekliler, bu cennet doğanın değerini bilmeli. Burası yabancıların elinde olsa çok daha iyi bir durumda bulunurdu. Erdekliler ve buraya gelenler ne yazık ki doğayı koruyamıyorlar? diye konuştu.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Çevik, aynı zamanda ?Politik Psikoloji Uzmanı?, ?Bireysel ve çocuk-aile psikoterapisti? alanlarında da uzman bulunuyor.
Bazı siyasilerin kendi çıkarları için toplumu bölmeleri nedeniyle bugün, ülkemizde toplumun yarısının mutsuz olduğuna dikkati çeken Çevik, şu değerlendirmede bulundu:
?Ülkeyi yöneten siyasiler, toplumun her kesimine dengeli ve adaletli davranmak zorundadır. Ancak bugün ne yazık ki, oy hesapları uğruna toplumun yarısı ötekileştiriliyor. Bu durum, toplumun yarısının aidiyet duygusunun zedelenmesine ve mutsuz olmasına yol açıyor. Bu mutsuzluk ve öfke, sokak hayvanlarına işkenceye kadar uzanıyor. Bazı kişiler, sokak hayvanlarına tam bir Vandalizm uyguluyor. Bu durum, mutsuzluğun bir göstergesidir. Tabii, Vandalizm uygulayan bu kişilerin nasıl bir aile içinde yetiştikleri de araştırılmalıdır. Çünkü şiddete meyilli bir ailede yaşayan kişinin, şiddete yönelmesi hiç şaşırtıcı değildir.
Ülkemizde yıllardır süren terör konusunda da düşüncelerini açıklayan Prof. Dr. Abdülkadir Çevik, terörün dış kaynaklı olduğunun altını çizdi.
Erdek Belediye meclisinin Ocaklarlı üyesi Hasan Yapakçı da, yıllardır tanıdığı Prof. Dr. Çevik´in, alçakgönüllü kişiliğiyle Ocaklar ile bütünleştiğini belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: yıldır Ocaklar
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli