Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

4/Clilerin mağduriyeti Mecliste

4/Clilerin mağduriyeti Mecliste

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 4/Clilerin mağduriyetini gündeme getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, 4/C`lilerin mağduriyetini gündeme getirdi.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, iş güvencesinden yoksun gelecek kaygısı içerisinde çalışan 4/C statüsündeki personellerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlattığını söyledi.
Milletvekili Bulut 4/ C statüsünde çalışan personellerin mağduriyetlerini gerek TBMM kürsüsünde gerekse yazılı soru önergeleri ile gündeme taşıdığını belirtti.
4/C`li personelin yaşamış oldukları mağduriyete son verilmesine dikkat çeken Bulut, konuyu TBMM`ne taşıyıp, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Bulut, önergesinde 4/C`li olarak kurumlar da çalışan personelin iş güvencesinden yoksun olarak ve dört kişilik asgari geçim tutarından çok az ücretlerle çalıştırıldıklarını, yan yana masalarda aynı işi yapan diğer personellerden daha düşük ücretlerle çalıştırıldıklarını ve diğer ödeneklerden de 4 / C`lilerin yararlanamadıklarını dile getirdi.
4/C statüsünde çalışan personellerin ve ailelerinin gelecek kaygısı içerisinde yaşamlarını idame ettirmeye çalıştıklarına da değinen MHP`li Bulut, her geçen gün 4/ C statüsünde çalışn personellerin mağduriyetlerinin arttığını, 4/C`li personelin diğer çalışanların almış oldukları aile ve çocuk yardımından da faydalanamadıklarını kaydetti.
Bulut`un cevabını istediği sorular: "4/C`li personellerimizin yaşamış oldukları mağduriyete ne zaman son verilecektir? Bu konum da çalışan personellerimizin kadroya geçirilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapmaktasınız? 4/C statüsünde çalışan personellerimizin de diğer çalışanlara uygulanan haklardan faydalandırılması konusunu ne zaman gündeme getireceksiniz?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli