Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

45. yaşımız hepimize kutlu olsun

45. yaşımız hepimize kutlu olsun

Bir yerel gazeteyi 45 yıl aralıksız ayakta tutmanın zorluğunu ancak mesleğin içinde bulunanlar anlayabilir.

YENİ ERDEK olarak bugün, 45. yaşımıza basmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Yayın yaşamımıza başladığımız günden bu yana çok zorlu ama onun kadar da onurlu bir mücadele verdik. Haftalık yayıncılıktan günlük yayın periyoduna uzanan bir mücadele. Bu mücadelemiz sırasında kesinlikle kişisel çıkarlar peşinde koşmadık. Her zaman Erdek ve yöresinin, ülkemizin çıkarlarını gözettik. Sorunların çözümü konusunda öneriler getirdik. Hiçbir siyasi görüşün sözcülüğünü yapmadık. Kimsenin "nalıncı keseri" olmadık. Hiçbir kişi ve kuruma kendimizi kullandırmadık. Buna paralel şekilde gerektiğinde ekonomik kayıplarımızı bile göze aldık. Hiç ama hiç kimse, hiçbir kurum veya kuruluş, sayfalarımızda eğer haber niteliği taşıyorsa ve üzerine titrediğimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğüne aykırı değilse kendileriyle ilgili haberlere yer vermediğimizi söyleyemez.
Asla ve asla kasıtlı, yönlendirici, spekülatif haber peşinde koşmadık. "Zamana karşı yarış" mesleği içinde istemeden yaptığımız bir yanlış olduğunda da hiçbir komplekse kapılmadan yanlışımızı düzeltmekten çekinmedik.
Ancak tek konuda "taraf"tık. Atatürk ilke ve devrimlerine, laik Türkiye Cumhuriyeti´ne sahip çıkma! Bu değerlerimizden asla ödün vermedik.
Şimdi geride bıraktığımız 44 yıla baktığımızda şu duygumuzu da sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Tertemiz bir 44 yılda en küçük bir lekemiz olmadı. Onurlu ve gururluyuz. Daha nice yıllar sizlerle birlikte, aynı heyecanla kamuoyu görevimizi yerine getirmek amacındayız.
Tabii ki en büyük teşekkürümüz, büyük bir güvenle bizi bugünlere ulaştıran siz değerli okurlarımızadır. İyi ki siz varsınız. Bize bu güveniniz sürdükçe sizlere layık olma çabamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.
YENİ ERDEK



Anahtar Kelimeler: yaşımız hepimize kutlu olsun
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli