Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

45 onurlu yıl ve YENİ ERDEK

45 onurlu yıl ve YENİ ERDEK

YENİ ERDEK olarak 45 onurlu yılı geride bırakarak, 46´ıncı yaşımıza başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazetecilik, bir kamu görevidir. Bu görevi yerine getirirken, sorumluluk duygusu içinde olmanız ve meslek heyecanını hiç yitirmemenizin yanı sıra öncelikle de dürüstlük çok önemlidir.
YENİ ERDEK olarak 45 yıldan beri meslek heyecanımızı hiç yitirmedik. Gazetecilik meslek ilkeleri ve ahlakına her zaman bağlı kaldık. Erdek ve yöresinin çıkarlarının yanı sıra ülkemizin bölünmez bütünlüğüne her zaman sahip çıktık. Yalnız sorunları dile getirmekle yetinmeyerek, gerektiğinde çözüm yolları da önerdik. Gazetemizin sayfaları, ülkemizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne aykırı olmamak üzere her çeşit görüşe açık oldu.
YENİ ERDEK olarak kasıtlı bir şekilde hiçbir kurum veya kişinin aleyhine yayın yapmadık. Tabii ki, gazeteciliğin temel ilkesi olan eleştiri hakkımızı da özgürce kullandık. Çünkü yayın yoluyla inandığımız doğruları savunduk.
YENİ ERDEK, sadece bir konuda ?taraf? olarak, bu çizgisinden ödün vermedi: Atatürk ilkeleri ve laik Türkiye Cumhuriyeti.
Elbette ki, ?Zamana karşı yarış? mesleği olan gazetecilikte, 45 yıllık süre içinde bizim de hatalarımız oldu. Bu durumlarda hiçbir komplekse kapılmadan yanlışımızdan döndüğümüz gibi içtenlikle özür dilemesini de bildik.
YENİ ERDEK gazetesi olarak bu 45 yılda en büyük onurumuz, yargıda hiçbir ceza almamamızın yanı sıra vatandaşın vicdanında da mahkum olmayışımızdır.
Her gün, internet haber sitemize giren binlerce kişinin bilgilenmeleri, köşe yazarlarımızın görüşlerinden yararlanmaları, kısacası bize güvenmeleri en büyük onur ve gururumuzdur. Zaten bugünlere ulaşmamızda en büyük payın da değerli okurlarımızın, bizlere olan bu güveni olduğuna inanıyor ve kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
YENİ ERDEK olarak bu "kutsal çizgi?mizi bundan sonra da sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.
YENİ ERDEK, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kimsenin ?nalıncı keseri?, ?arka bahçesi? durumuna düşmeden, sadece gazetecilik görevini sorumluluk duygusu içinde yerine getirmeye kararlıdır.
46´ıncı yayın yaşamına başladığımız bugünlerde, gazetemize emek veren tüm arkadaşlarımıza, köşe yazarlarımıza teşekkür etmeyi de bir görev biliyoruz.
YENİ ERDEK



Anahtar Kelimeler: onurlu YENİ ERDEK
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli