Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

4+4+4 sistemde okul öncesi eğitim neden yok?

4+4+4 sistemde okul öncesi eğitim neden yok?

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, okul öncesi eğitimin önemi ve Milli Eğitim Eski Bakanlarının Okul Öncesi Eğitiminde 45-50lere

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, okul öncesi eğitimin önemi ve Milli Eğitim Eski Bakanlarının Okul Öncesi Eğitiminde % 45-50`lere varan orandan dolayı sürekli propagandalar yapmasına karşın Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer`in uygulamaları ve bu uygulamalarının düzeltilme konusu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini ifade etti.
MHP Milletvekili önergesinde, 1992 yılında zamanın Milli Eğitim Bakanı Köksal Toptan tarafından kurulan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü, 2012 yılında Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer tarafından kapatıldığına değindi.
2002`den bu güne AKP iktidarı süresince okul öncesi eğitime büyük önem verildiği, bazı illerde okul öncesi eğitime geçildiği, % 45-50`lere varan okullaşma oranlarına ulaşıldığı iddia edilmiş, propagandalar yapılmıştı. Ancak AKP Genel Merkezinde hazırlanan ve Grup Başkan Vekillerince TBMM`ye sunulan 4+4+4 sisteminde (ilkokul, ortaokul, lise) yer aldığı halde kabul edilen okul öncesine yer verilmemesinin şaşırtıcı olduğunu belirten Milletvekili Bulut, konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Meclise soru önergesi verdiğini ifade etti.
MHP Milletvekili Bulut, Milli Eğitim Bakanına; Bu çelişkiyi nasıl açıklıyorsunuz?
Bu durumun düzeltilmesi için ne tür çalışmalar yapacaksınız? Sorularını yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli