Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

44 geçici işçi alınacak

44 geçici işçi alınacak

Erdek Meclis üyeleri ?huzur hakkı? almayacak

Erdek Meclis Erdek Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı.
Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda çeşitli konular görüşüldü.
HUZUR HAKKI ALMAYACAKLAR
Gündemin ilk maddesinde belediye başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ?huzur hakkı? ödenmesi konusu vardı. Bu arada söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) üyesi Pakize Ciciler, ?Belediye personelinin 11 aydır maaş alamadığı bir ortamda, bizim yıllık 800 lira dolayındaki bir parayı almamızı doğru bulmuyorum. Zaten fazla olmayan bu parayı bizim de almamamızı öneriyorum? dedi. Yapılan oylamada, sorumluluk aldıkları gerekçesiyle encümen dışında meclis komisyonlarında görev yapanlara bu yıl için ücret ödenmemesi oybirliğiyle kabul edildi.
TOPLANTILAR YİNE ÇARŞAMBA GÜNLERİ
Toplantıda, 2018 yılında da toplantıların çarşamba günleri yapması kararlaştırıldı. Meclis, önceki yıllarda olduğu gibi toplantıların bu yıl da çarşamba günleri gerçekleşmesini uygun gördü. 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Belediye meclisi üyeleri arasından gizli oyla ?denetim komisyonu? seçildi. Oylama sonunda bu göreve CHP´den Mehmet Ali Tetik ve Burhan Karışık, AKP´den ise Ceyhun Mırız getirildiler.
44 GEÇİCİ İŞÇİ
Meclis, 2018 yılında, belediye hizmetlerinde çalıştırılmak üzere ?geçici işçi? alınmasını kabul etti. Bu yıl, 48 geçici işçi çalıştırılması karar altına alındı.
Ayrıca, 2017 yılında çalıştırılan 34 sözleşmeli personelin, bu yıl da görevlerini sürdürmeleri kabul edildi.
?Kadın ve Aile Hizmetleri Komisyonu?nun raporunun okunmasının ardından görüşülen imar plânı değişiklikleri gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edildi.
BELEDİYE BAŞKANINA KREDİ SÖZLEŞME YETKİSİ
Gündemde bulunan, Erdek Belediyesi´ne kredi sözleşmesi yapılabilmesi için Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´ya yetki verilmesi, AKP´li beş üyenin ?ret? oyuna karşın CHP grubunca kabul edildi. Bu arada söz alan başkan Sarı, ?Bildiğiniz gibi, yasaya göre, meclis kararıyla bütçemizin % 10´u kadar borçlanma hakkımız var. Bu yıl, bu borçlanması düşünmüyoruz ama ne olur olmaz diye bu yetkiyi istedik? dedi.
Erdekli iş adamı Burhan Soydan´ın, geçtiğimiz günlerde belediyeye bağışladığı 2016 model, sıfır kilometre hasta nakil aracı bağışı, oybirliğiyle kabul edildi.
ŞİRKETE SERMAYE ARTIRIMI
Toplantıda iki ek gündem maddesi de görüşüldü.
?Erdek Grup İnsan Kaynakları Yönetimi Temizlik Hafriyat Tarım Tekstil Gıda Nakliyat Tur Akaryakıt İnşaat Taahhüt Limited Şirketi?nin sermayesinin 1 milyon lira artırılması, CHP grubunun oylarıyla kabul edilirken, AKP´li beş üye ?ret? oyu verdi.
Toplantı, ?Kadın ve Aile Hizmetleri Komis-yonu?nun öneri raporunun okunmasıyla sona erdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: geçici işçi alınacak
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false