Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

41 kere maşallah!

41 kere maşallah!

Bandırma Ticaret Odası´nda vefa gecesi

Bandırma Ticaret Odası, odaya kayıtlı üyelerinden 41 yılını dolduranlar için onur gecesi düzenledi.
Eken Prestige Oteli salonlarında yapılan geceye Kaymakam Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Oda başkanları, kurum müdürleri, siyasi partilerin başkanları ve oda üyeleri katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı yaptı.
Konuşmasına, kendi yaşadığı kent ve ülkesi için emek veren, alın ve akıl teri döken herkesin başarılarının daim olmasını dileyerek başlayan Kılkışlı, şunları söyledi:
?Bu gece Bandırma ve ülke ekonomisine büyük hizmetlerde bulunan ve 41 yılı aşkın süredir Odamıza kayıtlı üyelerimize küçük bir hatıra olması adına hediye takdim edeceğiz. Risk alarak yatırım yapan, zorlu ekonomik süreçleri atlatıp uzun yıllar katma değer üreten, istihdam sağlayan ve bunları yaparak Bandırma´mızın gelişmesine katkı sağlayan bu değerli insanların emeklerini, her zaman minnet ve takdirle anacağız. Kendi yaşadığı şehir ve ülkesi için emek veren, alın ve akıl teri döken herkesin başarılarının daim olmasını diliyorum.
Köklü mazimizden aldığımız ilham, bizden sonraki nesillere de bugünkünden çok daha güçlü bir Bandırma bırakma sorumluluğu yüklemiştir.
91 yaşına ulaşan ve şehrin köklü kurumlarından biri durumuna gelen Bandırma Ticaret Odası, bu süreç boyunca Bandırma´nın gelişmesinde lokomotif kurumlarından biri olmuştur. Kurulduğundan bu yana gerçekleştirdiği etkinlikler ve projelerle Bandırma´nın ekonomik hayatına yön vermiş, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği programlarla da kentin ve bölgenin tanıtımına önemli katkılar sağlamıştır.?
Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci de onur gecesinde şunları dile getirdi:
?Geçmişinin zorlukları ile geleceğini kurmaya çalışan kadim şehrimizin çalışkan insanları bundan tam 91 yıl önce ticari ve sınai örgütlenmeyi sağlamak için Başkan Yahya Sezai Uzay ve arkadaşları büyük fedakarlıklara katlanmış, bugün ülkemizin hizmet standartları açısından en iyi odalarından biri olan Bandırma Ticaret Odası´nın temellerini atmışlardır. Şu anda hizmet verdiğimiz modern hizmet binasının her tuğlasında Bandırmalı tacirin ve sanayicinin alın teri ve emeği vardır. Bizler yaşamış olduğumuz şehre manevi borcumuzu ödemek için bu hizmetlere talip oluyoruz. Bizler yaptığımız bu görevlerden dolayı maaş almıyoruz. Huzur hakkı almıyoruz. Rica makamı olarak şehrimizin sorunlarına çözüm önerisi getirmeye, icrayı gerçekleştirecek büyüklerimizle yarınlarımız için yaşanabilir bir Bandırma bırakmaya çalışıyoruz?
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, konuşmasında bugünlerde ilçede etkinlik fırtınası olduğunu belirtti.
Özdemir, ?İnsanların kadrini kıymetini bilmek önemli. Vefa da önemli. O yüzden odamızın düzenlemiş olduğu bu 41. yıl anısına gerçekten Bandırma´ya, ülkemize katkı veren insanların bu katkılarının kıymetini bilmek, onları takdir etmek, burada bulunanların huzurunda onlara bir nevi iltifatta bulunmak, günün anısına da küçük bir hediye vermek güzel bir etkinlik ve gelenek? dedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza da, Bandırma´nın kurumlarının köklülüğüne dikkati çekerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
?En az 41 yıldır bu odanın üyesi olarak icrai-faaliyette bulunan insanlarımızın şirketlerimizin ve çalışanlarımızın emeklerinin karşılığı olarak kendilerine onur belgesi vermek, 41. yılı kutlamak ?41 kere maşallah´ demek için buradayız.
Bugüne kadar, Bandırma´mızın bu noktaya gelmesinde, cazip bir kent olarak gündeme taşınmasında, yapılan yatırımlarda, üretimde, kentimizin büyümesinde büyük katkısı olan sanayicilerimiz, işadamlarımız, şirketlerimizin elbette ki onların örgütü konumundaki odalarımızın çok büyük katkısı var. Bandırma´nın gelişiminde en önemli unsurlarının başlarında Ticaret Odası ve Ticaret Borsası geliyor. Bunu her yerde, öğünerek söylüyorum.?
Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında Bandırma´da iş kültürü olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
?Bu kente baktığımda, ticari ve ekonomik açıdan bölgenin parlayan yıldızı olan Bandırma´yı görüyorum. Tabii bunu, Ticaret Odası gibi, Ticaret Borsası gibi köklü kuruluşların çalışmalarına bakarak söylüyorum. Burada bulunan çok önemli iş dünyasındaki duayenlerin, geçmişteki performanslarına bakarak söylüyorum ve Bandırma´ya çeşitli vesilelerle gelen, pek çok misafirin bize anlattıklarına bakarak söylüyorum. Bandırma´da iş kültürü var. Demek ki geçmişte Bandırma´nın ticaretine katkıda bulunan, bugün de aramızda olan çok değerli iş dünyası mensupları, ticaretçilerimiz bugüne kadar ahlaklı ve kaliteli bir iş yapmışlar. Biz de bugün onun semeresini görüyoruz.?
Konuşmaların ardından protokol, Bandırma Ticaret Odası´na kayıtlı olup, 41 yılının dolduran üyelerine armağanlarını verdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: kere maşallah
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false