Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

40 kuruşa satılan ekmekler adeta kapışılıyor

40 kuruşa satılan ekmekler adeta kapışılıyor

Edremitte, satılamayan ekmek israfını önlemek için akşama kadar satılamayan ekmeği 40 kuruştan satan işyerinde ekmekler kapış kapış gidiyor.

Edremit`te, satılamayan ekmek israfını önlemek için akşama kadar satılamayan ekmeği 40 kuruştan satan işyerinde ekmekler kapış kapış gidiyor.
Edremit ilçesinde Yılmaz Akpınar Bulvarında bulunan Vizyon Gıda, Market ve Tekel Büfesi, akşama kadar `Satılmayan ekmek israfını önlemek` için Edremit`in her tarafında 80 kuruşa satılan ekmeği 40 kuruştan satmaya başlayınca müşterisi de ekmek satışları da arttı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca yapılacak değişiklikle, beyaz ekmek içindeki kepek oranının % 35`ten en az % 65`e çıkartılacak ve tuz miktarı azaltılması sonrası ekmeğin tadının da arttığını ifade eden İşletme Sahibi Erman Oruç, "Bazı bakkal ve fırınlarda ekmeğin normal satış fiyatı olan 80 kuruştan satılıyor. Bizde aynı fiyattan sattık ama halkımıza bu fiyat biraz pahalı geldi. Elimizde bazı ekmekler satılmıyor, iade etmek zorunda kalıyorduk. Şimdi her tarafta 80 kuruşa satılan ekmeği biz büfemizde 40 kuruştan satmaya başlayınca ekmeğin fiyatının düştüğünü görenler 5`er 10`ar almaya başladı. Ekmekten kar etmiyoruz ama ekmek satışımız gibi diğer dallarda da satışlarımız arttı. Fiyat düşüşleri karşısında dar gelirli vatandaşlar ile müşterilerimizde memnun. Allah bin bereket versin, satışlardan memnunuz." dedi.
Türkiye`de üretilen günlük 82 milyon adet ekmeğin % 5`i yani her gün yaklaşık 5 milyon, yılda 2 milyar 500 bin ekmek çöpe gidiyor. İsrafın maddi boyutu, 1,25 milyar lira. Bu para ile yılda 60 hastane veya 180 okul yapılabilir, diye devletin açıklamasını paylaşan İşletme Sahibi Oruç, Edremit`te bir süre bazı yerlerdeki fırın ve bakkalların rekabete girmesiyle birlikte bazı yerlerde 3 ekmek 1 lira fiyata satışa sunulduğunu dile getirdi.
Türkiye`de uygulamaya konulan ``Ekmek İsrafını Önlemede Limitsizsiniz`` Projesi kapsamında böyle bir yol izlemeye karar verdiklerini açıklayan Oruç, biz kimse ile rekabet yapmıyor sadece ekmekten kar etmek istemiyoruz şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı