Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

36 bin lira değerinde Saanen Keçisi dağıtıldı

36 bin lira değerinde Saanen Keçisi dağıtıldı

29 hayvan yetiştiricilerine 40 tane saanen keçisi dağıtıldı. Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hayvancılığın geliştirilmesi projesi kapsamında çiftçilere 40 adet Saanen ırkı teke dağıttı.

29 hayvan yetiştiricilerine 40 tane saanen keçisi dağıtıldı.
Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hayvancılığın geliştirilmesi projesi kapsamında çiftçilere 40 adet Saanen ırkı teke dağıttı. 
Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, "Kıl keçilerinin ıslahı ile Saanen keçilerinin daha verimli hale getirilmesi için bir proje uyguluyoruz. Bu yıl 36 bin lira değerindeki 40 saanen keçisini 29 yetiştiriciye dağıtıyoruz. Bunlar ithal olarak gelen hayvanların yavrularından seçildi ve bugün de çiftçilerimize ulaşıyor" dedi.
Turplu Köyü`nde hayvancılık yapan Muammer Koçdemir, hayvanlarını çok sevdiğini ve kendisine verilecek olan 2 keçiye çok iyi bakacağını söyledi. Koçdemir, "Ben onlara çok iyi bakarım. Zaten bu keçiler 5 ila 6 kilo arasında süt veriyor" dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, müdürlük bahçesinde bekleyen çiftçilere keçilerini dağıttı. Seri numarasına göre keçilerini alan üreticiler keçileri kamyonla köylerine götürdü.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı