Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Bandırma´da Yapıldı

3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Bandırma´da Yapıldı

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nin de içinde yer aldığı Özbekistan´ın Buhara Kentinde Düzenlenen ?3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi? yapıldı.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nin Özbekistan´ın Buhara Kentinde Buhara Devlet Üniversitesi ile birlikte düzenlediği, Uluslararası Balkan Üniversitesi ile Turkish Studies Dergisi´nin paydaşı olduğu ve Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar´ın onur konuğu olarak katıldığı ?3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi? gerçekleşti.
Kongrede; 17 Eylül Üniversitesi´ni üniversitenin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur temsil ederken Kongreye Onur Kurulu Başkanı ve TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Özbekistan Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Nobel ödüllü bilim insanımız Prof. Dr. Aziz Sancar, Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdukabil Tulaganov, Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Dursun Erdem, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Prof. Dr. Ümit Meriç ile çok sayıda milletvekili, vali ve belediye başkanından oluşan protokol heyeti ve 400 uluslararası akademisyen katıldı.
Kongre kapsamında 8 alt sempozyumda 348 bildiri yer alırken, onur konuğu olarak katılan Prof. Dr. Aziz Sancar´a Buhara Devlet Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.
Kongrenin öğleden önceki oturumunun açış konuşmalarını 17 Eylül Üniversitesi´ni temsilen kongreye katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur gerçekleştirdi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur´un açış konuşmalarının ardından kongre onur konuşmacısı, Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar söz aldı.
?3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi?, ?Buhara Şehir Günü Bağlamında Belediyecilik? paneli ile devam etti.
Türkiye ve Özbekistan´da görev yapan araştırmacıları bir araya getiren ?3. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi? gerçekleştirilen bildiri sunumlarıyla son buldu. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli