Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

2 gün iş bırakan doktorlar basın açıklaması yaptı

2 gün iş bırakan doktorlar basın açıklaması yaptı

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle 2 gün iş bırakan Balıkesir Sağlık Platformu üyeleri, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yapt

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle 2 gün iş bırakan Balıkesir Sağlık Platformu üyeleri, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. 
Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Balıkesir Diş Hekimleri Odası, Balıkesir Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Tabip Sen’den oluşan Balıkesir Sağlık Platformu, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Balıkesir Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. 
Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan tarafından okunan basın açıklamasında: “Bu yönetmelik ile ASM sağlık çalışanlarına karşı baskı ve tehdit aracı olarak kullanılmaktadır. Bir yıldır sözleşmenin iptali yönündeki taleplerimiz Sağlık Bakanlığı tarafından görmezden gelinmektedir. Bir bütün olarak hekimler ve sağlık emekçilerinin sorunları artık katlanılamaz noktadadır. Ekonomik, özlük haklarımızdaki kayıplar, güvensiz ortamlarda çalışma ve sağlıkta şiddetin geldiği nokta ortada iken bir de bu tür ceza yasaları bizleri artık mesleğimizi yapamaz duruma getirmiştir. Toplumun sağlık hakkını korumak amacıyla birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin kâr amacıyla değil, toplum yararına sunulması ve ekip anlayışıyla çalışanların haklarını kazanması için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bugüne kadar yaptığımız eylemler karşısındaki Sağlık Bakanlığı ve iktidarın kayıtsızlığı maalesef bizleri başka eylemliliklere itmektedir.” ifadelerine yer verildi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı