Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

CHP´den dayanışma gecesi

CHP´den dayanışma gecesi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanlığınca düzenlenen dayanışma gecesine kalabalık bir topluluk katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanlığınca düzenlenen dayanışma gecesine kalabalık bir topluluk katıldı.
Aleyna düğün salonunda gerçekleşen gece, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal´ın açış konuşmasıyla başladı. Uysal, 24 haziranda yapılacak seçimin önemine dikkati çekerken, ?Hükümet, cebren ve hileyle baskın seçim kararı aldı. Bu karanlık yönetimden kurtulmamız için seçin sandıklarında birlikte ve çok dikkatli olmalıyız? dedi.
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da, belediyenin içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz hakkında ayrıntılı bilgiler verirken, hâlen belediyenin 174 milyon lira borcunun bulunduğunu belirtti.Borçları ödemekten personele maş ödeyemez durumda bulunduklarına işaret eden Sarı?Ancak belediye mülklerinin üzerindeki hacizleri kaldırmak üzereyiz.

Personelimize maaş alacaklarının % 60-70´ini, bu ay sonuna dek ödeyeceğimizi düşünüyorum? diye konuştu. Belediye başkanlığının en zor dönemini yaşadığını vurgulayan Sarı, ?Ancak hem Erdek, hem ülkemiz için güzel günlerin yakın olduğunu biliyorum. 24 haziranda kazananın demokrasi olması gerekiyor. Yoksa yeni bir İstiklal Marşı yazmak zorunda kalabiliriz. Genel merkezimizin, cumhurbaşkanı aday seçiminde yeni bir Ekmeleddin İslamoğlu vakası yaratmayarak bizi mahcup etmeyeceğine inanıyorum? dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında Büyükşehir Belediye Yasası´nın, CHP´li belediyeleri olumsuz etkilediğini vurgularken, ?4 yılda Bandırma´nın 200 milyon lirası Balıkesir´e gittiği halde Büyükşehir´den, ilçemize gelen en küçük hizmet yok? diye konuştu. Mirza, 24 haziran seçiminde sandıklara sahip çıkılmasını isterken, ?Bu haramileri hep beraber göndereceğiz. O tek adamı koltuğundan indireceğiz. Güney Marmara´daki 6 ilçe belediyesi başta olmak üzere diğer ilçeleri ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni de kazanacağız. Balıkesir´e sosyal demokrasi bayrağını dikeceğiz? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça da konuşmasında, Büyükşehir Yasası´nın sakıncalarını dile getirdi. İYİ Parti´ye geçerek bu partinin seçime girmesinin yolunu açan 15 CHP milletvekilini ?demokrasi kahramanı? olarak gördüklerini vurgulayan Havutça, şunları söyledi:
?Bu hükümetin, ülkemize getirdiği Suriyeliler için harcadığı para 115 milyar lirayı buldu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nın bir aylık harcaması 150 milyon lira. Seçimi kazanırsak, sarayı satışa çıkaracak ve elde edilecek parayı öğrencilere burs olarak vereceğiz. Bu arada Erdek Belediyesi´nin tüm borçlarını da bir kalemde sileceğiz. Genel merkezimizin, cumhurbaşkanı adayını seçerken sokağın ve halkın sesine kulak vermesi gerekir. Adayın profesör olması önemli değil. Önemli olan, en çok kim oy alacaksa seçime onunla gitmektir.?
Bu değerlendirmesiyle Muharrem İnce´yi işaret eden Havutça, ?24 haziran seçimini mutlaka kazanacağız? dedi.
1. ve 2. dönem milletvekili Hasan Tahsin Uzun ve CHP Erdek Kadın Kolları Başkanı Hale Tuna´nın konuşmasının ardından Erdek ilçe örgütünde, eski yıllarda kadın kolları başkanlığı yapan Nimet Kalafat, Elmas Doğan ve Gülcan Taşkıran´a plaketleri verildi.
Haber : Önder BALIKÇI-Taygun ERTAN



gürcan yayıkçı
29.04.2018 08:45:53
Suriyelilere harcanan parayı ihtiyaç sahibi ailelere dağıtsak ve her aileye 10.000 tl yardım edildiğini hesaplasak 11.500.000 aile yaparki tüm Türkiye refaha kavuşurdu.

  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı