Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

26. Ayvalık Engelliler Şenliği coşkuyla başladı

26. Ayvalık Engelliler Şenliği coşkuyla başladı

Ayvalık Belediyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen etkinliklerde, engelliler hem eğitici bilgiler alıyor

Ayvalık Belediyesi, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen etkinliklerde, engelliler hem eğitici bilgiler alıyor, hem de sorunlarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na iletme fırsatı buluyor.
Küçükköy Sarımsaklı Washington Otel´de gerçekleştirilen programa Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nı Temsilen Celal Katrancı ve yüzlerce engelli katıldı.
Gerçekleştirilen panellerin, modatörlüğünü Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Aslanhan üstlendi.
anelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Bakım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hulusi Armağan Yıldırım Evde Bakım Hizmetlerini, Celal Katrancı Sosyal Güvenlik ve engelli istihdamı, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr Gonca Bumin Ergoterapi Fizik Tedavi, Spastik Engelliler Başkan Yardımcısı Berrin Gürleyen engellilerin hayatını kolaylaştırıcı materyaller hakkında bilgiler sundu.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık´ta 26 senedir düzenlenen şenlikte, değerli akademisyenler, konuşmacılar ve uzmanların Ayvalık´ta buluşmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
Gençer, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu buluşmayı 26 sence önce Ayvalık´tan arkadaşlarımız düşündü ve uyguladı. Onların da bu başarını unutmamamız gerekiyor. Bu yıl ki afişte olduğu gibi el el olmak istiyoruz. Her yıl daha iyisini verimlisini yapmak istiyoruz. Ayvalık´ta özel çocuklarımız var. Biz de eğitim vermeye çalışıyoruz. En mutlu olduğum an onlarla bir arada olduğum anlardır.?
Yurdun dört bir köşesinden engellileri ve ailelerini Ayvalık´ta bir araya getiren 26. Uluslararası Ayvalık Engelliler, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri, ?En büyük engel sevgisizliktir. Gelin engelleri birlikte aşalım? sloganıyla sunulmaya devam ediyor. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli