Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

25 yıl aradan sonra palamut bolluğu

25 yıl aradan sonra palamut bolluğu

Bir seferde 6 bin, bir günde 25 bin çift palamut ile 25 yılın rekoru kırıldı

Bir seferde 6 bin, bir günde 25 bin çift palamut ile 25 yılın rekoru kırıldı
Marmara Denizi´nde devam eden hamsi ve palamut bolluğu balıkçının yüzünü güldürdü vatandaşı sevindirdi.
Marmara Bölgesi Su Ürünleri Avcıları Üreticileri Birlik Başkanı Nihat Işık, Bandırma Limanına son gelen tekneyle birlikte bir günde 25 bin çift palamut geldiğini söyledi.
Gündüz saatlerinde ?Kibar Balıkçı? teknesi ile gelen 6 bin çift palamut hararetli geçen mezat sonunda kasası 60 liradan Kocaman Balıkçılık A.Ş. aldı. 10 dakika süren heyecanlı mezatı kalabalık vatandaşlar da izledi. 

Bandırma körfezinde 25 yıldan beri ilk kez bu kadar çok palamut görüldüğünü belirten Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, mevsimsel faktörler, hava şartlarının iyi gitmesi, havyar döktükleri Karadeniz´de av yasağına uyulduğu için havyarın tutmasının palamut ile hamsi bolluğuna neden olduğunu söyledi.
Osman Kocaman ?Gördüğünüz gibi iyi bir mevsim yaşamaktayız. Karadeniz´den başlayan göç Bandırma´ya devam ediyor. Palamut göçmen balığıdır. Karadeniz´den gelip boğazdan geçtikten sonra Marmara Denizi´ne geliyor. Şu ana kadar İstanbul, Zonguldak arasında tutulan balıkları satıyorduk. Şu anda gördüğünüz gibi artık bugünlerde yerli Bandırma tekneleri de tutmaya başladı. 1-1,5 ay daha bu balıkçılığın devam edeceğini tahmin ediyoruz.? Dedi.
Kocaman ayrıca, halkı bu ucuz protein kaynağından bol bol faydalanmaya davet etti.
Haber: Erdem Özcan



Anahtar Kelimeler: aradan sonra palamut bolluğu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli