Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92. yıldönümü törenleri tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 92. yıldönümü törenleri tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.
Törenler 23 Nisan 2012 Pazartesi sabahı saat 9.00 da Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başladı.
Erdek kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr. Alb. İskender Tunaboylu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Raşit Emir Dellal `in çelenk sunumu ardından törenlere katılan siyasi parti Başkan ve temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşlar ile Odalar ve Sivil toplum dernek temsilcileri tarafından yapılan çelenk sunumu sonrası yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşımız ile törenlerin birinci kısmı burada tamamlandı.

Törenlerin ikinci kısmı Erdek 18Eylül stadyumunda yapıldı. Aynı gün saat 10.00`da Kaymakam ve beraberindeki heyetin öğrenci ve halkın bayramını kutlaması ve ardından okunan İstiklal Marşımız ile Bayrağımızın göndere çekilmesiyle törenlere başlandı.
Öğrenci Andının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan yaptı. Törenlere öğrenciler tarafından okunan şiirler ve ardından yapılan halk oyunları ve jimnastik gösterileri ile devam edildi.
İlçemiz okulları arasında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve spor müsabakalarında derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesinden sonra yapılan resmi geçit merasimi ile gösteriler sona erdi.

18 Eylül Satadyumu`ndaki törenlerin ardından ilçede yeni açılan Reşit Mazhar Ertüzün Ana okulunda yapımını Erdek ADD`nin gerçekleştirdiği Atatürk Büstü açılışı yapıldı. Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ın Büst açılışını minik öğrencilerle birlikte yapması kutlamaların bir diğer güzel fotoğraf karesi oldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli