Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

23 Nisan Manyas´ta coşkuyla kutlandı

23 Nisan Manyas´ta coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Manyas ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtına Manyas Milli Eğitim Müdürü Yüksel Demir´in çelenk sunmasının ardından, etkinliklerin yapılacağı İstiklal İlkokulu bahçesine geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Manyas Kaymakamı İbrahim Gencer, İlçe Jandarma Komutan Vekili Asb.Kıd.Bşçvş. Olcay Yanılmaz ve Belediye Başkanı Tancan Barçin öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
İstiklal İlkokulu Müdürü Ahmet Bal´ın günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrası, öğrenciler şiirlerini okudu, sınıflar arası sandalye kapma, elma yeme, su taşıma, balon patlatma ve bayrak yarışmaları yapıldı. İstiklal İlkokulu öğrencilerinin Mersin yöresi halkoyunları, İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin İzmir yöresi halkoyunları ile İstiklal İlkokulu, İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşan Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyer öğrencileri tarafından hazırlanan ?Türk Bayrağı motifli Harmandalı? oyunu izlendi.
Tören, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında derece alanlara ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Tören sonrası okulun bahçesinde kurulan stantta Manyas Belediyesi tarafından tüm öğrencilere ve vatandaşlara dondurma ikram edildi.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı