Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

23 Nisan coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan coşkuyla kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM´nin açılışının 98. yıldönümü...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM´nin açılışının 98. yıldönümü, tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde olduğu gibi ilçemizde de etkinliklerle kutlanıyor.
Erdek Kaymakamlığı tarafından açıklanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına göre kutlamalar şu şekilde gerçekleşiyor.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün belirleyeceği okullardan 3´er öğrenci ve bir görevli öğretmen 23 Nisan (bugün) Pazartesi günü 08.45-09.30 saatleri arasında Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nü ziyaretle çiçek takdim edilerek bu makamlar temsili olarak öğrenciler tarafından yürütülecek.
23 Nisan Pazartesi günü saat 09.30 da Cumhuriyet Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla burada ki tören sona erecek. Cumhuriyet Meydanında ki çelenk sunma töreninin ardından saat: 10.00´da Halitpaşa İlkokulu´nda bir program daha düzenlenecek. Halitpaşa İlkokulu´nda ki program da saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlarken, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak. Melodika gösterisi, çocuk şarkıları korosu ve şiirlerin okunmasıyla devam edecek olan bu programda, 23 Nisan orotoryası, halk oyunları ekibinin gösterisi ve hafta boyunca gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son bulacak.
Haber : Sibel Ertan



Anahtar Kelimeler: Nisan coşkuyla kutlanıyor
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli