Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

22 Mart Dünya Su Günü Balıkesir´de kutlandı

22 Mart Dünya Su Günü Balıkesir´de kutlandı

22 Mart Dünya Su Günü, DSİ 25. Bölge Müdürlüğü´nün düzenlendiği bir program ile kutlandı.

DSİ Dinlenme Tesisleri´nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. DSİ´nin çalışmaları hakkında sinevizyon gösterisi ardından kürsüye gelen DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz teşekkür konuşması yaptı.
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur katılımcılara hitap etti.
DSİ´nin Balıkesir´de de ülkenin genelinde olduğu gibi barajlar, göletler ve sulama alanları inşa ettiğini söyleyen Başkan Uğur, çok büyük yatırımlar yapıldığını kaydetti
Balıkesir´in Büyükşehir olması ile Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin (BASKİ) kurulduğunu ifade eden Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: ?Büyükşehir olarak 1 milyon 200 bin insanımızın, yazın da 3.5 milyona yaklaşan bir nüfusun dünya standartlarında, kaliteli su kullanması için büyük bir gayret içerisindeyiz. Avşa Adası´nda şuanda deniz suyundan Türkiye´de ilk defa tatlı su üretiliyor. İhtiyaca göre de yapılan yatırımlarla kapasitesi de arttırılıyor. Bu yatırımlar ile biz Balıkesir´de su sıkıntısı çekmiyoruz. Yıllardır 2000´li yıllar geldiğinde dünyada kuraklık olacak, yeteri kadar buğday ve tarımsal ürün yetişmeyecek, su bulunmayacak diye söylenirdi. Ne kıtlık var ne susuzluk var. Bütün tarımsal ürünlerin fazlalığı var, eksiği yok.?
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, suyun çok önemli olduğunu ama yakın geçmişte köylerde 1 veya 2 çeşmeden içme suyu sağlandığını hatırlattı.
Gelinen noktada her eve artık suyun girdiğini ifade eden Yazıcı, şunları kaydetti:
"Çok değil 20 yıl önce bu işle uğraşan kaymakamlar, belediye başkanları hatırlarlar. Köylerde 1 veya 2 çeşme olurdu. Ben o günlerden bugünlere gelmemize çok mutluyum. Bir kamu yöneticisi olarak iyi ki bu günleri görmüşüz. Su deyince hep aklıma yaşadığım bir olay geliyor. 2000 yılında, Muş Vali Yardımcısıydım. Bir köyde sadece 2 çeşme yaptırdığımız için yani şebeke hattı yok, evlerde su yok. 70 yaşındaki bir nine ısrarla elimi öpmek istedi. ´Ben 32 yaşındayım siz 70 yaşındasınız bu mümkün değil´ dedim. Bana ´Bütün ömrüm burada geçti evladım. 1 kilometre yakında dereden eve su taşımakla geçti.´ Düşünün ninenin duygusunu. Ben onun için Devlet Su İşlerinin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı hepsini kutluyorum. Onun için su hayattır diyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum."
Etkinlik kapsamında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle tören son buldu.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı