Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

2017 Hac kayıtları başladı

2017 Hac kayıtları başladı

Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların heyecanla beklediği 2017 Hac müracaatları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılının Hac müracaatlarının başlatıldığını açıklaması üzerine Erdek İlçe Müftülüğü´nden konu hakkında bir açıklama geldi.
Erdek İlçe Müftülüğü´nden yapılan açıklamaya göre; ilk kez hac başvurusu yapacak olan adaylar 6 Ocak tarihine kadar kayıtlarını yapabilecek. Daha önce kayıt yaptırmış adayların kayıtları ise bu sene otomatik yenilenmeyecek. Adaylar internet aracılığı ile işlemlerini tamamlayacak.
Erdek İlçe Müftülüğü hac müracaatlarıyla ilgili yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti: ?2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların ilgili bankalara (Al Baraka Türk, Halkbank, Kuveyt Türk, PTT Bank, Vakıf Bank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım) 20 TL ön kayıt ücreti yatırabilecekler. Ön kayıt işlemleri, 28 Aralık 2016-6 Ocak 2017 tarihleri arasında olacak. Vatandaşlar elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek ?Oda tercihli hac konaklama? ve ?Otel Konaklama? türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapabilecek.

Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler. Başkanlık tarafından Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacak. Önceki yıllarda kayıt yaptıran vatandaşların kayıt yenileme işlemleri ise 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak. Başkanlık tarafından 2017 yılında ?Otomatik Kayıt Yenileme? işlemi yapılmayacak. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde ise herhangi bir ücret alınmayacak. Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyecek. Önceki yıllarda uygulanan ?Normal ve Müstakil Odalı? konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında ?Oda tercihli hac konaklama? türüne geçildi. Hac adaylarının elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek ?Oda tercihli hac konaklama? ve ?Otel konaklama? türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyecek. Kaydını yenilemeyenler ise 2017 yılı hac kurasına dâhil edilmeyecek. Vatandaşların iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Vatandaşlar, iletişim bilgilerini elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek güncelleyecek. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler. 2016 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adayları; hacca gitme, hac konaklama türlerini tercih etme ve varsa kuraya beraber katılmak istediği kişilerde değişiklikleri 9 - 31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapabilecek.?
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: 2017 kayıtları başladı
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli