Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

2016 Zeytin Çekirdekleri için çok verimli geçti

2016 Zeytin Çekirdekleri için çok verimli geçti

Ayvalık Belediyesi´nin bir Sosyal Sorumluluk Projesi olan Zeytin Çekirdekleri, yaptığı başarılı organizasyonlarla Türkiye´de bir çok belediyeye örnek olmaya devam ediyor.

Ayvalık Belediyesi tarafından 2014 Mayıs ayında, bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan Zeytin Çekirdekleri, Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, gönüllü eğitmenler, bağışçılar, sivil toplum örgütleri, duyarlı Ayvalık esnafı ve işadamlarının katkılarıyla ücretsiz olarak Ayvalıklı çocuklara sunuluyor.
Pegasus Hava Yolları da sağladığı ulaşım sponsorluğuyla büyükşehirlerden eğitmenlerin Ayvalık´a ulaşmalarını sağlıyor
Projede, 2014 yılından günümüze kadar toplam 1100 çocuğun gelişimine katkıda bulunuldu.
İlk yıl hayata geçirilen ritim ve koro eğitiminin yanı sıra, keman, çello, flüt, piyano gitar, perküsyon gibi enstrümanların eğitimleri aralıksız devam ediyor.
2016 yılında da basketbol, model uçak kursu, İngilizce kulübü, resim dersleri, rehberlik desteği, konser ve dinletiler, yoga, çevre bilinci çalışmaları, dans eğitimi, çocuk klasikleri/okuma ve yazma gelişimi, müzikal ve klasik film gösterimleri, okul sonrası etütleri gibi etkinliklerle birlikte çalışılan hedeflenen 1100 çocuk sayısına ulaşıldı.
Projeye başta, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Mimar Sinan ve Hacettepe gibi önemli konservatuarlardan ve eğitim fakültelerinden akademisyenler, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstanbul Senfoni Orkestrası üyeleri, İzmir ve Ankara Opera ve Baleleri sanatçıları, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden gelen gönüllü eğitmen ve sanatçılar, yurtdışına kadar uzanan gönüllük seferberliği ile sayıları 70 aşkın eğitmen destekte bulundu. Pek çok gönüllü eğitmenin ve halkın her türlü organizasyonda tam bir imece usulü katkıları göze çarpıyor.
Gönüllülerin üstün çabaları sonucunda bir de Zeytin Çekirdekleri Derneği kuruldu.
Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Kış ve Yaz okullarında tiyatro, müzik, öykü, ekoloji, dans, spor, bilim, algorithma, felsefe, fotoğraf ve sinema başlıklarında 400´e yakın Ayvalıklı çocukların temel gelişimlerine yönelik eğitimleri ilçe halkının dayanışmasıyla gerçekleştiriyor.
Robert Kolej ise topluma hizmet programları kapsamında, ekolojik yaşam, müzik, sanat, İngilizce ve spor faaliyetleri ile Ayvalık´ın kırsal mahallelerinde yaklaşık 200 çocuğa ulaştı.
Bugüne kadar yapılan organizasyonlar; yaz müzik kampı, atık sanat performansı, resim sergileri, Ayvalık Zeytin Hasadı Konserleri, Zeytin Çekirdekleri Aile Konseri, yeni yıl konserleri, 8 Mart Kadınlar Günü Konseri, Müzikli Aile Toplantısı Yaylılar Orkestrası, 23 Nisan Konserleri, Bahar Konserleri, İstanbul Konserleri gibi etkinlikler hayata geçirildi.
Sanatta iç içe olan Zeytin Çekirdekleri´nin sesi İstanbul´a kadar uzanmış durumda. 4. İstanbul Gençlik ve Sanat Bienali´nde ?Beni Duyuyor musun ?? koro konseri düzenlendi ?İçim Dışıma Sığmaz´ isimli resim ve Enstalasyon Sergisi´ni de İstanbul Bienal´ de sanatseverlerle buluşturdu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli