Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

2013ün son ödeneği Doğanlar Köyüne…

2013ün son ödeneği Doğanlar Köyüne…

2013 yılın son ödeneği olarak ayrılan 400 bin lira ile Doğanlar Köy iskelesi 40 metre daha uzatılacak.

2013 yılın son ödeneği olarak ayrılan 400 bin lira ile Doğanlar Köy iskelesi 40 metre daha uzatılacak.
Doğanlar Köyü Muhtarı Ramis Golagan, geçtiğimiz günlerde gittiği Ankara`da, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`na bağlı, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü`nü (DLH) ziyaret etti.
DLH Genel Müdürlüğü`nün görevleri hakkında bilgi veren Doğanlar Köyü Muhtarı Golagan, bu kurumun devletçe yaptırılacak demiryolları, limanlar, barınaklar ve bunlarla ilgili teçhizat ve tesislerin, kıyı koruma yapıları, kıyı yapı ve tesislerinin ve hava meydanlarının ve bunlarla ilgili tesislerin, ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak plan ve programlarını hazırlar gerçekleştirilmesi için gerekli önlemleri alır ve imkanları sağlar bilgilendirmesinde bulundu.
DLH Genel Müdürlüğü ziyaretinde, bölgemizde devam eden 2013 yılı yatırım programlarının sona ermesine rağmen, 23 metre uzunluğundaki köy iskelesinin yeterli olmadığını, uzatılması halinde köy halkının bundan çok mutlu olacağını genel müdüre aktardığını belirten Golagan, Genel Müdürün, Bursa`da hizmet veren DLH 4. Bursa Bölge Müdürlüğü ile yaptığı istişare sonrasında, Doğanlar Köy iskelesinin 40 metre daha uzatılabilmesi için 400 bin lira ödeneğin iskelenin yapımında kullanılabileceği bilgisinin kendisine aktarıldığını ifade etti.                  
Yılın son ödeneğinin köy iskelesinin uzatılmasında kullanılacağı bilgisini edindikten sonra çok sevindiğini belirten Golagan, sorumlu oldukları yörelere hizmet getirmek isteyen yerel yöneticilerin çok çalışmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Golagan: "En az 40 metre daha uzatacağız" 
Golagan devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biz bu konuda köy halkımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü Allaha şükürler olsun ki DLH Genel Müdürümüz sayesinde gerçekleştireceğiz. Bu sene içinde iskelemizin 40 metre daha uzama yapılması için teyit aldık. Yakında Doğanlar Köyü iskelesinin ek ilave yapımı ihalesinin gerçekleşmesini bekliyoruz. En kısa sürede iskelemiz 40 metre daha uzayacak ve çevre düzenlemesi yapılarak ışıklandırılacak. Doğanlar İskelesi 40 metre uzadığında mevcut iskelemizin uzunluğu 63 metreye ulaşmış olacak." dedi.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli