Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2012 Hac kayıtlarına başlandı

2012 Hac kayıtlarına başlandı

Erdek İlçe Müftülüğü, yaptığı açıklamayla Hac kayıtlarına başlandığını bildirdi.

Erdek İlçe Müftülüğü, yaptığı açıklamayla Hac kayıtlarına başlandığını bildirdi.
Yapılan açıklamada, Hac kayıtlarının, 27 Mart - 12 Nisan 2012 tarihleri arasında devam edeceği belirtilirken, bu tarihler arasında kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın İlçemiz Müftülüğü Hac bürosuna başvurmaları rica olunur denildi.
Hac müracaatında bulunacak vatandaşlarımızın uyacağı talimatları da aktaran görevliler, dikkat etmeleri gereken hususları ise şu şekilde sıraladı:
1- 2012 yılı hac organizasyonlarına katılmak isteyenlerle ilgili müracaatlar; 27 Mart - 12 Nisan 2012 tarihleri arasında, 2011 yılında kur`aya katılanlar için "Kayıt Yenileme", ilk defa müracaat edecekler için de "İlk Defa Kayıt Yaptırma" şeklinde iki ayrı kategoride yapılacaktır.
2- Kayıt yenileyecek veya ilk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarının; 
 a) 2011 yılında kur`aya katılıp kur`a sonrasında hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılacaktır. Ancak 2011 yılı ön kayıt dilekçesinde belirttiği il, ilçe, hac konaklama türleri ve birlikte kur`aya girecek kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatından vazgeçmek isteyen hacı adayları Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yaptıracaklardır.
b) İlk defa kayıt yaptıracak hacı adaylarıyla, bunlardan kur`aya birlikte katılarak beraber hacca gitmek isteyenler, ön kayıt ücretini bankaya yatırarak müracaatlarını internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığının http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden yapabilecekleri gibi, doğrudan müftülüklerden temin ederek dolduracakları ekte yer alan Form Dilekçe ile il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek de yapabileceklerdir.
3. Çeşitli masraflar için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları kişi başına 15.-TL.`yi Başkanlıkça belirlenen ve aşağıda isimleri yer alan bankalardan birine yatıracaklardır. Kayıt yenileyenlerden ise her hangi bir ücret alınmayacaktır. Müracaattan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu paraları iade edilmeyecektir.
4.  Doğrudan il ve ilçe müftülüklerine yapılacak müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun/belgesinin bir sureti müracaat dilekçesine eklenecektir.
Hacı adaylarından ilk defa kayıt yaptıracaklar, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Ön Kayıt Kurumsal Tahsilat TL. hesabına 15.-TL. kayıt ücretini; a) T.C. Ziraat Bankası b) Türkiye Halk Bankası 
5.  Kayıtlar, T.C. kimlik numarası ile yapılacak ve yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacaktır.
6.  Hacca götürülmek istenilen ("0" yaş dahil) çocukların da kayıtları,  ebeveyni ile birlikte internet ortamında veya doğrudan il ve ilçe müftülüklerine yapılacak ve bunlardan da 15.-TL. ön kayıt ücreti alınacaktır.
7. 2012 yılında ilk defa kayıt yaptırmak isteyen bayanlardan mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olanların, ileride mahrem birleştirme taleplerinin yerine getirilmesi mümkün olamayacağından ve doğabilecek vize sorunlarından dolayı her hangi bir hak verilmeyeceğinden, bu durumda olanlar müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleriyle birlikte yapacaklardır.
8. Farklı il ve ilçelerde, farklı tarihlerde ve türlerde kayıt yaptırıp, çekilen kur`ada da ayrı ayrı kur`a numarası alanların, bilahare hacca birlikte gitme arzularını dile getirerek kayıtlarının birleştirilmesi yönündeki talepleri karşılanamayacağından, bunlardan hacca birlikte gitmek isteyenlerin, müracaatlarını mutlaka birlikte aynı ilde, aynı tarih ve türde yapmaları.
9. Tek başına hacca gidemeyecek durumda olan engelli vatandaşlarımızın müracaatları, hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kabul edilecektir
10. Daha önce vekaleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
11. Daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kur`a çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları silinecek, ön kayıt ücreti yatırmışlarsa iade edilmeyecektir.
12. Süresi içerisinde müracaat etmeyen veya sisteme girilmeyen müracaatlar kabul edilmeyeceğinden, vatandaşlarımız hac müracaat ve hac konaklama türü tercihlerini internet ortamında veya müftülüklere süresi içerisinde yapacaklar.
13.  Bankaya kayıt parasını yatırdığı halde internet ortamında kaydını girmeyen veya buna ait dekontu, usulüne göre doldurulmuş müracaat dilekçesi ile birlikte müftülüklere teslim etmeyenlerin ve kayıt numarası da almayanların hac müracaatları kabul edilmemiş sayılacak ve bu durumda olanların talep etmeleri halinde yatırmış oldukları kayıt ücreti ise kendilerine iade edilecektir. 
14.  İnternet ortamından kayıt yapacakların; kayıtlarını tamamladıktan sonra kendilerine verilecek olan elektronik şifre ile yazıcıdan alacakları kayıt durumlarını gösterir çıktıları mutlaka muhafaza etmeleri gerekmektedir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli