Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Bandırmada törenlerle kutlanıyor

2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Bandırmada törenlerle kutlanıyor

İlk tören Cumhuriyet Alanında yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunuşu ile devam etti.

İlk tören Cumhuriyet Alanı`nda yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunuşu ile devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan`ın Atatürk Anıtı`na çelenk koymasının ardından Marmara İlköğretim Okulu`ndaki törene geçildi.
Buradaki törene,  Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Başsavcı Mustafa Bilgin Pişkin, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Okbay, Talip Yıldız,  Toplum Sağlığı Merkez Müdürü Zafer Yılmaz, Şube Müdürleri çok sayıda davetli ile öğretmen ve öğrenci katıldı.
Törenin açılışı konuşmasını Marmara ilkokulu ve Ortaokulu Müdürü Kazım Pınar yaptı, Pınar İlk öğretimin, öğrencileri hayata ve üst öğretime hazırlayan öğrenim hayatının temelini oluşturduğuna dikkati çekerek öğretmenlere hitaben, şunları söyledi:
`` Hayatlarının en kıymetli varlıklarını, kimselere emanet edemedikleri yavrularını bugün itibariyle aileler bize emanet ettiler, artık bu emanet bizlerin gayretleriyle geleceğe hazırlanacak, sizlere güvenimiz tam ve sonsuzdur`` dedi.
Daha sonra kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan şunları dile getirdi. ``İlköğretim Haftası`nın kutlandığı bugünde, Atatürk`ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin ancak bilgi ve eğitim ile mümkün olacağının bilinciyle 2012-2013öğretim yılına başlıyoruz.
İçinde bulunduğumuz 21.yüzyılın en büyük gücü tartışmasız ``eğitimdir `` Bilgiye ulaşmak için özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim ve öğretimin her alanında çalışmalar yapılmakta, birçok eğitim projesi hayata geçirilmektedir. Bu projeler ülkemizin eğitim hedeflerine ulaşması için atılmış büyük adımlardır ve bilgi 3 saniyede eskimektedir.
Duımak yok. Bu hedeflere ulaşabilmek için hepimizin sorumlulukları ve yapacakları vardır.``
Demirhan`ın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudular, Okul folklor ekibi de konuklara gösteri sundu. Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı Dursun Mirza`da , eğitime katkılarından dolayı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan plaketi,  İl genel meclisi üyeleri Ahmet Okbay ile Talip Yıldız`a verdi.
Haber: Ahmet Pesen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli