Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

200 Öğrenci Eğitim İçin Almanya ya Gidecek

200 Öğrenci Eğitim İçin Almanya ya Gidecek

Karesi Belediyesi`nin meclis toplantısında konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir`i ziyaret eden Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Balıkesir`den 150 öğrenciyi Almanya`ya eğitim iç

Karesi Belediyesi`nin meclis toplantısında konuşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir`i ziyaret eden Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Balıkesir`den 150 öğrenciyi Almanya`ya eğitim için göndermeyi planladıklarını söyledi.
Karesi Belediyesi`nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Karesi AVM`de Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz`ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Kardeş şehir Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann Josef Pelgrim`in ziyaretinin Balıkesir için önemli olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ekonomik ve ticari işbirliği konusunda detaylı çalışmalar yaptık. Görüştüğümüz konular arasında en önemlileri dual eğitim ve insan kaynağı süreci. Eylül ayında 18 yaşını geçen 150-200 öğrenci Almanya`da yüksek okula Almanya`daki yüksek okulla alıp üniversiteye başlatacaklar. Öğrenciler hem okula gidecek hem mesleki eğitim görecek. 3 yıl boyunca da orada çalışacaklar. 3 yılın sonunda da Balıkesir`de yatırım yapacak olan firmanın kuruluş aşamasında yer alacak. Tek şart mesleki okulda okumuş olması ve Almanca bilmesi. İstihdamı profesyonelleştirecek bir altyapıyı oluşturacağız. Bu büyük bir kazanım olacak” dedi.
Mecliste, Şamlı Mahallesi`nde kapatılan belediye hizmet binasındaki 2 bölümün BASKİ`ye kiralanması, Sarıkız Heykeli`nin bulunduğu meydana milli sporcu Mehmet Ali Yağcı`nın isminin verilmesine karar verilirken Trabzon Maçka Belediyesi ile de kardeş şehir ilişkisinin kurulması için ilk adım atıldı. 2015 yılı Performans Programı`nın da görüşüldüğü mecliste haşere konusunda da bilgi veren Başkan Yücel Yılmaz, haşere ile mücadele edilmesine Ocak ayında başlanacağını kaydetti.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli