Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2003 yılından beri atıl durumdaydı

2003 yılından beri atıl durumdaydı

Paşabayır´daki kültür merkezinin yeniden yapılması için düğmeye basıldı

Bandırma´da, Paşabayır Mahallesi´nde temeli atılmasına karşın 2003 yılından beri atıl durumda bekleyen, temel demirleri çürümüş kültür merkezinin yeniden yapılması için düğmeye basıldı. Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel´in konuya el atması ve Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı´nın da yakından ilgilenmesinin ardından, 7,5 dönümlük bu alanda, eski temellerinin kaldırılarak, yeniden bir kültür sitesi inşaatı başlatılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan gelen inşaat mühendisi Çiğdem Çalık Varçin ve mimar Nurcihan Doğmuş, yerinde durum değerlendirmesi yaparak, notlar aldılar. Bu incelemeye Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel´in yanı sıra Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve AKP Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı da katıldı.
Ankara´dan gelen teknik sorumlular Varçin ve Doğmuş, bölgeye, eski temellerini yerine yeni bir kültür bir kültür merkezi yapım işinin avan projesinin hazır olduğunu, uygulama proje ihalesinin ise en geç 5-6 ay içinde tamamlanacağını belirttiler.
Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı, 2000 yılında yapılan ihalenin ardından yapımına başlandıktan sonra müteahhitle yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle temelleri atıldıktan sonra yarım kalan ve 2003 yılından bu yana atıl durumda kalan kültür merkezi inşaatı ile ilgili olarak tüm bürokratik sorunların çözüldüğünü, yerine yeniden tapılacak bina için hiçbir pürüzün kalmadığını açıkladı.
Bölgeye yeniden inşa edilecek kültür merkezinin yapım çalışmalarına 2017 yılında başlanması bekleniyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli