Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

2. ALGEM İÇİN START VERİLDİ

2. ALGEM İÇİN START VERİLDİ

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir ilçe ve mahallelerinin yaz aylarında susuzluğa mahkum edildiğini, vatandaşlara su çilesi yaşatıldığını söyledi.

Akın, ?Balıkesir´in suyu var. Ama suyu yönetecek idare ve irade yok!? dedi.
Balıkesir´in özellikle kırsal mahallelerinin susuzluktan kırıldığına dikkat çeken CHP´li Ahmet Akın, ?Oysa, 25 Kasım 2017´de ?Balıkesir´in 2050 Yılına Kadar İçme suyu Garanti Altına Alındı´ açıklaması yapılmıştı. Hatta, 2017 yılına kadar gelinen dönemde tamamlanan içme suyu tesisleri ile Balıkesir´e yılda 53 milyon metreküp içme suyu temin edildiği duyurulmuştu. Balıkesir´in 2050 yılına kadar içme suyu garanti altında ise su sıkıntısı sorununun kaynak yoksunluğundan değil kaynakların doğru yönetilememesinden ortaya çıktığı anlaşılıyor? diye konuştu.
Balıkesir´in her ilçesinden kırsal mahallelerinden su sıkıntısı şikayetleri geldiğini vurgulayan Ahmet Akın, şu bilgileri verdi:
?Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) İçmesuyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığına bağlı 898 Kırsal ve 232 merkez olmak üzere 1.130 mahallede, 1.024 personel ve 473 iş makinesi ve araç ile hizmet verildiği halde, 1 Nisan 2014 ile 31 Mart 2018 tarihleri arasında 745 mahallede 1 milyon 84 bin 532 metre içmesuyu şebeke hattı yapımı ile içmesuyu şebeke hattına 21 adet mahallenin bağlantısı tamamlanmış olması yeterli değildir. Öyleyse kırsal mahallelerde su sıkıntısı şikayetleri ile merkez mahallelerde alt yapı şikayetleri neden her geçen gün artmaktadır? Bu şikayetlerin günden güne artıyor olmasının nedenleri nedir? Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 2014 yılından bu yana 20 ilçeden toplam ne kadar para topladı? Bu paranın ne kadarı içmesuyu yatırımı olarak ilçelere yani vatandaşa geri döndü? Tarım ve hayvancılığın başkenti, turizm sektöründe önemli bir yere sahip olan Balıkesir ve ilçelerinin su kaynaklarının zenginliğine rağmen su sıkıntısı çekmesinin başlıca nedeni yönetim zafiyetidir. AKP´li yönetim zengin su kaynaklarına sahip Balıkesir´de su yönetiminde de sınıfta kalmıştır. Suyu yönetemeyen basiretsiz bir yönetimin Balıkesir gibi büyük bir coğrafyayı yönetmesi mümkün değildir.?
CHP Balıkesir Milletvekili Akın, Balıkesir ilçelerinin mahallelerinde giderek artan su sorunu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı´na da soru önergesi verdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ALGEM İÇİN START VERİLDİ
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli