Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 87. yıldönümü Erdekte de coşkuyla kutlanırken, Piri Reis Deniz Etkinlikleri ve yarışmalar da büyük ilgi gördü. Kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı`nın 87. yıldönümü Erdek`te de coşkuyla kutlanırken, Piri Reis Deniz Etkinlikleri ve yarışmalar da büyük ilgi gördü. Kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr. Kıdemli Albay İskender Tunaboylu, Belediye Başkan Vekili Enver Damar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan`ın yanı sıra kalabalık bir topluluk katıldı. Deniz şehitleri adına üst düzey protokol tarafından denize çelenk bırakılmasının ardından yarışmalara geçildi.
50 metre "yıldızlar" yüzme yarışmasında birinciliği Egemen Özalp, ikinciliği Emir Çevrim, üçüncülüğü ise Taylan Şahin Bilgin kazandı.
50 metre "gençler" yarışmasında birinciliği Oğuzcan Sayraman, ikinciliği Serkan Kaldıran, üçüncülüğü Umut Keskin elde etti.
BÜYÜKLERDE BELÇİKA`LI BİRİNCİ

100 metre "büyükler" yarışmasında birincilik koltuğuna Belçika`lı turist Jasgues Vervier otururken, ikinciliği Ahmet Tekkanat, üçüncülüğü ise Doğukan İsmail Erk kazandı.
YAĞLI DİREK YİNE MUSTAGA GÜL`ÜN
12 yarışmacının katıldığı yağlı direkten bayrak kapma yarışında gelenek değişmedi. Yarışı yine "Zalim Felek" lakabıyla tanınan 57 yaşındaki Mustafa Gül kazandı. Gül, böylece bu yarışı 42 yıl üst üste kazanma başarısını elde ederek, bir rekora imza attı.
Yarışmalarda başarılı olanlara ödüllerini üst düzey protokol verdi. Yağlı Direk birincisi Mustafa Gül, kupasını ve çeyrek altın armağanını Kaymakam İsmail Kaygısız`ın elinden aldı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli