Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

1 Mayıs Bandırmada Olması Gerektiği Gibi Kutlandı.

1 Mayıs Bandırmada  Olması Gerektiği Gibi Kutlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Balıkesirin Bandırma ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı. Sendikalar tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamaları için sabah 11den itibaren İDO iskelesi önünde toplanıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir`in Bandırma ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı. Sendikalar tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamaları için sabah 11`den itibaren İDO iskelesi önünde toplanıldı.
Çeşitli sendika, siyasi parti ve derneklere üye yaklaşık bin 200 kişi polisin geniş güvenlik önlemleri altında ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı`na yürüdü. Yürüyüşe katılanlar mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı`na polisin üst aramasından sonra alındı. Cumhuriyet Meydanı çevresinde çevik kuvvet ekipleri de herhangi bir olay çıkma ihtimaline karşılık hazır bekletildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından KESK adına Gültekin Mutlu, Genel-İş Sendikası adına Recep Kum, Petrol İş adına İsmail Kayan, Eğitim- İş adına ise Erol Akun birer konuşma yaptı.
-Birlik çağrısı yaptı
KESK Dönem Sözcüsü Gültekin Mutlu "Ülkemizde işçi ve emekçiler olarak birliğe, dayanışmaya ve ortak mücadeleye her zamandan daha çok ihtiyaç duyduğumuz günlerden geçiyoruz. AKP iktidarı eliyle ülkenin ve emekçi halkın geleceği karartılmaya çalışılıyor. Yukarıdan aşağıya devletin tüm kurumları üzerinde kurulan tekelci iktidar başkanlık sistemi ile tek adam diktasına dönüştürmeye çalışılıyor. Bir avuç zenginin daha fazla zenginleşmesi için milyonlar yoksullaşıyor. Yaşadığı evlere kadar sahip oldukları her şey iktidar eliyle sermayeye sunuluyor. İnsanı, emeği ve doğayı son damlasına kadar sömüren bu düzen hayatın her alanını ticarileştirerek başta sağlık ve eğitim olmak üzere en temel haklarımızı bile elimizden alırken bizlere sefalet ücretleriyle açlığı yoksulluğu reva görüyorlar" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı