Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

1 Lirayla en pahalı tuvalet Bandırmada…

1 Lirayla en pahalı tuvalet Bandırmada…

Daha önce 75 kuruş olan tuvalet ücreti 1 liraya yükseltildi.

Daha önce 75 kuruş olan tuvalet ücreti 1 liraya yükseltildi.
Bandırma Otelciler ve Kahveciler Odası`nın 3 üyesine verdiği 1 liralık tarifeyi üye olmayan diğer tuvaletler takip etti.
Çoğu turistik yerlerde 50 kuruş olan tuvalet ücretleri Bandırma`da 1 lira olmasını fahiş fiyat olarak değerlendiren vatandaşlar, " İnsaf yahu; 1 bardak çayın ocaklarda 50 kuruş, diğer yerlerde 1 ila 1 lira 50 kuruş olan Bandırma`da 1 liraya tuvalet mi olur?" diye soruyor ve çevre ilçelerden örnek gösteriyor.
İşte Gönen...Kaplıcalarıyla ünlü Gönen`in halkın en güzel dinlenme yeri olan parkta tuvalet 50 kuruş... Türkiye`nin yaz tatillerinin ilk yaşandığı Erdek`te de tuvaletler 50 kuruş...
İşletmeci Ali Canbaz`ın Erdek Aile Çay Bahçesi`nde bayan ve erkek tuvaletleri yapay çiçek saksılarıyla süslenmiş, peçete, kolonya dahil 50 kuruş...
Bandırma`da daha önce 75 kuruş olan tuvalet ücretlerinin hangi gerekçelerle 1 liraya yükseltildiğini soran vatandaşlar Bandırma`da da özellikle halka açık yerlerdeki tuvaletlerin komşu ilçelerde olduğu gibi 50 kuruş olmasını istiyor.
Tuvalet ücretlerini Büyük Şehir Belediye Yasasına göre verdiklerini söyleyen Bandırma Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Veli Emir  " Bizim Odamıza kayıtlı sadece halka açık 3 tuvalet vardır. Biri Haydarçavuş Cami yanı, diğeri Kapalıçarşı, diğeri de Oto Terminal. Biz kendi üyemiz olan 3 yere 1 lira tarifesi verdik ama Bandırma`da 20`ye yakın tuvalet var ve özellikle sahildeki belediyelere ait tuvaletler de 1 lira yapmışlar, Oda`mızın bu yerlerle bir ilgisi yoktur, yetkililer bu yerleri denetlesinler. Benim kendi kahvehanem dâhil bütün kahvelerde tuvaletler ücretsizdir."dedi. 
Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı