Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürkü anma, Gençlik ve Spor bayramının 94.yıl kutlamaları dün Erdekte yapılan törenlerle kutladı.

19 Mayıs Atatürk`ü anma, Gençlik ve Spor bayramının 94.yıl kutlamaları dün Erdek`te yapılan törenlerle kutladı.
İlk Tören Erdek Cumhuriyet alanında yapıldı. Sabah Saat 9.30`da başlayan törene Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon komutanı Alb. İskender Tunaboylu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Raşit Emir Dellal, İlçe Spor Müdürü Erdem Eren ve bürokratlar ile ilçe siyasi parti temsilcileri, oda temsilcileri, sivil toplum dernekleri, Subay ve Astsubaylar,  öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldılar.
İlçe Spor Müdürü Erdem Eren`in iki öğrenciyle beraber Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımız ile Cumhuriyet Alanında yapılan törenlerin birinci kısmı sona erdi.  
 Tören programı gereği etkinliklerin ikinci bölümü Erdek Anadolu Lisesi ile Erdek Lisesinde okul öğrencileri tarafından hazırlanan programlarla yapıldı.
 Erdek Anadolu Lisesi bahçesinde ilçe protokolünün da hazır bulunduğu törenler saat 10.30`da başladı Yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile törenlere devam edildi. Bir öğrencimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Jimnastik gösterileri ile kız ve erkek öğrencilerinin birlikte katıldıkları sınıflar arası halat çekme yarışları, bayrak takım yarışları, kızlar ve erkekler penaltı atışları ve ferdi yapılan basketbol yarışmalarıyla devam eden etkinlikler arasında ilgiyle izlenen bir yarışma da Kaymakam İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı Dr.Dz.Kd. Alb İskender Tunaboylu, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ceylan arasında bir öğrencinin koruduğu kaleye yapılan penaltı atışları oldu. Protokolün katıldığı bu penaltı yarışmasını ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan kazandı.
Coşkulu geçen bayram programı kapsamında günün son etkiliği ise şiir ve kompozisyon yarışmaları ile okullar arası spor müsabakalarında derece alanların ödül töreni oldu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu